Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om de blauwe parkeerzones in het centrum samen te voegen tot één grote blauwe zone. Deze aanpassing vloeit voort uit nieuwe tendensen, evaluaties en feedback van bewoners. Door deze wijziging wordt het residentieel parkeren eenvoudiger en efficiënter. Bovendien zullen aanvullende voorzieningen zoals ANPR-camera’s de mobiliteit en veiligheid verbeteren.

Levend document

Schepen van Mobiliteit en Parkeerbeleid Dirk De Poortere (LDD) legt uit: “Vanaf het begin hebben we benadrukt dat het parkeerplan een ‘levend’ document zou zijn. Het plan is inmiddels meer dan twee jaar van kracht en we hebben al verschillende aanpassingen doorgevoerd op basis van continue monitoring, bewonersvragen en actuele situaties in de straten. Dit geeft ons de nodige input om het parkeerplan steeds beter af te stemmen op de behoeften van bewoners en gebruikers.”

Eén grote blauwe zone

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de twee huidige blauwe zones in Middelkerke samen te voegen tot één grote blauwe zone. Dirk De Poortere licht verder toe: “Bewoners die tussen twee zones in woonden, hadden vaak moeite om een correcte parkeerplaats te vinden omdat hun bewonerskaarten aan een van die zones gekoppeld waren. Door de zones samen te voegen, wordt het voor hen een stuk makkelijker om een parkeerplaats te vinden.”

Openbare Werken

De werken aan de Spermaliestraat hebben een directe invloed op het residentieel parkeren voor de omwonenden. “De samengevoegde blauwe zone zorgt ervoor dat bewoners makkelijker een juiste parkeerplaats kunnen vinden”, aldus De Poortere.

Laadplaatsen nu ook betalend

Een andere belangrijke verandering is dat parkeren op laadplaatsen niet langer gratis is. “De laadplaatsen volgen nu het tarief van de parkeerzone waarin ze zich bevinden”, zegt De Poortere. “Elektrisch opladen blijft uiteraard verplicht om zo’n plaats te mogen innemen, maar om voldoende circulatie te garanderen, worden de laadplaatsen nu betalend. Voertuigen die langer blijven staan dan de toegestane tijd, riskeren een retributie.”

ANPR-controle in Westende

Goeie mobiliteit draait niet alleen om een parkeerplan. Net zoals in Middelkerke zullen binnenkort ook in Westende enkele ANPR-camera’s de mobiliteit en toegang tot de zeedijk regelen. “Deze camera’s verzekeren efficiënte controle en handhaving bij overtredingen”, legt De Poortere uit. “Ze passen perfect in het ruimtelijke ontwerp van de nieuwe zeedijk, waarbij we de vrije ruimte zoveel mogelijk willen behouden.”

Zodra de nutswerken zijn afgerond, installeert het gemeentebestuur zes ANPR-camera’s op strategische locaties zoals de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10 uur. Voor extra toegang voor evenementen of werken geldt hetzelfde digitale vergunningssysteem als in Middelkerke. “Met deze aanpassingen hoopt het gemeentebestuur de mobiliteit en parkeermogelijkheden voor de bewoners en bezoekers van Middelkerke verder te optimaliseren”, besluit schepen Dirk De Poortere.

The post Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »