Oekraïense president Volodimir Zelenski vraagt opnieuw om meer luchtafweer op conferentie in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn is een internationale conferentie aan de gang over de wederopbouw van Oekraïne. De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft daar, net als de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, aangedrongen op meer luchtafweer voor Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Adelheid (41) krijgt overzichtsexpo in Ter Posterie in Roeselare: “Bouwbedrijf van mijn ouders was mijn speelgoedwinkel”

Zaterdag opent de expo Flagada met werk van de in Roeselare geboren Adelheid De Witte. In Ter Posterie wordt ouder werk gecombineerd met nieuwe schilderijen en installaties. “Het decor van het bouwbedrijf van mijn ouders waar ik opgroeide, speelt een grote rol.”
The post Adelheid (41) krijgt overzichtsexpo in Ter Posterie in Roeselare: “Bouwbedrijf van mijn ouders was mijn

Lees meer »

Jonge fietsster (15) zwaargewond bij ongeval in Leuven

In Leuven is vrijdagavond omstreeks 22 uur een 15-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen ze in de Korbeek-Losestraat met haar elektrische fiets tegen een geparkeerd voertuig reed en met een klap tegen de grond ging. Het slachtoffer moest met een ziekenwagen en het mugteam naar het ziekenhuis worden overgebracht. “Volgens een getuige zou de tiener al fietsend bezig geweest zijn met

Lees meer »

Voormalige Schotse minister-president Alex Salmond (69) overleden 

De voormalige Schotse minister-president Alex Salmond is overleden in Noord-Macedonië, waar hij een toespraak had gehouden. Salmond was jarenlang leider van de Scottish National Party (SNP). Tussen 2007 en 2014 was hij minister-president van de regio. Nadat de Schotse nationalisten het referendum over Schotse onafhankelijkheid van 2014 hadden verloren trad Salmond af en gaf hij de fakkel door aan Nicola

Lees meer »

Met de (uitgestoken middel)vingers in de neus: Raven van Dorst geeft verliezers het nakijken in ‘De slimste mens’

Het is een van de opmerkelijkste passages uit 21 seizoenen ‘De slimste mens ter wereld’. De binaire rocker en tv-presentator Raven van Dorst (40) bracht Erik Van Looy niet alleen aan het blozen met leugens en geveinsde complimenten, nooit eerder vierde een quizkandidaat een overwinning op zo’n specifieke wijze. “Op zo’n moment zie je toch dat je in België bent.”

Lees meer »

Exact tien jaar geleden dat uitslaande brand Sint-Janskerk verteerde: “Groene oase als publieke ruimte, zal rust creëren”

Vandaag, 16 oktober 2024, is het exact tien jaar geleden dat de Sint-Jan De Doperkerk door een gulzige brand werd verwoest. Inclusief de glasramen en inboedel. Een ontploffing in de stookruimte, was de schuldige. Het staat genoteerd als een zwartgeblakerde dag in de annalen van Anzegem. Het noodlot trof de ganse gemeenschap recht in het hart. De inferno laat nog

Lees meer »