Nederlands pleegmeisje (10) dat mishandeld werd, naar revalidatiecentrum gebracht: “Onzekerheid over herstel blijft groot”

Het tienjarige meisje dat In Nederland zwaargewond was geraakt nadat ze mogelijk door haar pleegouders was mishandeld, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze is overgebracht naar een medisch centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiezorg. Ze is niet meer in levensgevaar, maar “de onzekerheid over haar herstel blijft groot”, staat in een verklaring die namens haar biologische familie is verspreid. 

Meer krantenkoppen in België

Julie Descheppere best tevreden over haar overstap naar Lijst burgemeester in Houthulst

Julie was een de verruimingskandidaten op de lijst van CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme. Dat haar overstap vanuit N-VA door sommigen als overloperij werd bestempeld, beseft ze. “Als dat kiezers zou hebben afgeschrikt, dan is dat maar zo. De kiezer heeft altijd gelijk. En ik ben heel tevreden met mijn persoonlijke score.”
The post Julie Descheppere best tevreden over haar overstap

Lees meer »

Man die Nederlandse presentator Tim Hofman wilde doden krijgt vijf jaar cel

Een rechtbank in het Nederlandse Lelystad heeft woensdag de 42-jarige Chris T. uit Breda, die vorig jaar de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman wilde doden, vijf jaar celstraf en een terbeschikkingstel­ling met voorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had vorige maand twaalf jaar cel en een terbeschikkingstel­ling met dwangverpleging geëist.

Lees meer »

Antwerps-Libanese chef Ghina Bazzi kijkt met pijn in hart naar oorlog in geboorteland: “Ik kan niet gelukkig zijn zonder me schuldig te voelen”

Al vele tientallen jaren is Libanon het kruitvat van het Midden-Oosten. Smeulende conflicten komen er om de zo veel tijd tot ontploffing. “Libanezen zijn hierdoor een weerbaar volk. Ondanks alles blijven we hoop zien”, vertelt de Antwerps-Libanese chef Ghina Bazzi. Maar dit keer heeft ze het moeilijk om moed te houden, nu de Israëlische grondtroepen begin deze maand haar land

Lees meer »

Cocaïne spoelt steeds vaker aan op de stranden langs de Noordzee

Er spoelt steeds vaker cocaïne aan op de stranden langs het Kanaal en de Noordzee. Dat schrijft de Belgische douane woensdag in een persbericht. Als oorzaak wijst de douane naar de “duidelijke trend van drop offs”. Daarbij gooien grote schepen hun lading drugs overboord zodat kleine bootjes ze later kunnen oppikken.
The post Cocaïne spoelt steeds vaker aan op

Lees meer »

“Komend weekend hopelijk ook een medaille op het VK”: Kelly Verbrugghe (Neko Ieper) is opnieuw provinciaal kampioen judo

Kelly Verbrugghe won het provinciaal kampioenschap judo in Lendelede bij de vrouwen -78 kilogram. Komend weekend volgt al een nieuwe uitdaging: het Vlaams kampioenschap in het Oost-Vlaamse Zele.
The post “Komend weekend hopelijk ook een medaille op het VK”: Kelly Verbrugghe (Neko Ieper) is opnieuw provinciaal kampioen judo appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kan me voorstellen dat het een zootje leek”: bondscoach Koeman bikkelhard voor Oranje na bedroevende avond in Duitsland

Duitsland zette na een teleurstellende wedstrijd Nederland opzij met het kleinste verschil. Debutant Jamie Leweling scoorde het enige doelpunt van de avond. Achteraf was de teleurstelling bij Oranje bijzonder groot. En was bondscoach Ronald Koeman bikkelhard, vooral omdat de eerste helft nergens op leek. “We kwamen in alle facetten van het voetbal tekort.”

Lees meer »

Wingene pakt uit met nieuw logo: Gestileerde W tussen rode driehoeken moet kernwaarden van drie deelgemeenten illustreren

In de indrukwekkend vernieuwde raadzaal van het Wingense gemeentehuis werd donderdagavond het nieuwe logo van de toekomstige fusiegemeente onthuld door burgemeesters Huys en De Roo. Het werd een gestileerde W met drie duidelijke driehoeken, die de gemeenten Wingene, Zwevezele en Ruiselede moeten verbinden. “Dit logo symboliseert niet alleen wie we vandaag zijn, maar ook waar we naartoe willen,” aldus burgemeester

Lees meer »

Verkoop tweedehandswagen loopt uit de hand: “Plots stond koper in mijn garage”

De verkoop van een tweedehandsvoertuig draaide voor een 49-jarige man uit Menen uit op een dagvaarding voor de rechtbank. Eén van de geïnteresseerde kopers kreeg immers een pak voor de broek. “Wat moest ik doen? Ik kreeg schrik”, aldus de Menenaar, die vandaag zijn straf te horen kreeg.
The post Verkoop tweedehandswagen loopt uit de hand: “Plots stond koper

Lees meer »

“Haar sprankelend enthousiasme is een waardevolle eigenschap”: Mama van Pauline Van Marcke over haar rasechte politica

Trots is ze, de Anzegemse, megatrots! Pauline Van Marcke is de eerste vrouwelijke burgemeester van Groot-Anzegem en bovendien ook nog eens Vlaanderens jongste. En dat zet heel wat in beweging, niet in het minst bij haar mama. “Pauline is opgegroeid in een politiek nest. Van jongs af aan heeft ze de microbe meegekregen.”
The post “Haar sprankelend enthousiasme is

Lees meer »

Wordt skiën weer sport voor rijken nu skipistes wegens klimaatopwarming sluiten?

Deze week maakten twee skigebieden in de Franse Alpen bekend dat ze het komende winterseizoen geen skiërs meer ontvangen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat ze geen sneeuwzekerheid kunnen bieden. Hoe kunnen traditionele ski-oorden, waar de economie zonder het wintertoerisme implodeert, het hoofd boven het (smelt)water houden? En welke alternatieven zijn er voor de skifanaten? “De sneeuwgrens stijgt sneller dan verwacht,

Lees meer »

De burgemeester die dicht bij zijn inwoners wil staan: Lieven Huys gelooft rotsvast in succes van nieuwe fusiegemeente Wingene

Nauwelijks een half jaar voor de verkiezingen van oktober, liet burgemeester Lieven Huys ons al weten: “Mijn grootste voldoening is, dat ik als burgemeester nog altijd dicht bij de mensen kan staan. Daarvoor doe ik het. Als dat niet meer lukt, hoeft het voor mij niet meer.” Zijn hoofddoel voor de nieuwe fusiegemeente Wingene is duidelijk: zorgen voor een bloeiende

Lees meer »

Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft nog geen klachten ontvangen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne. Dat meldt de voorzitter van de Raad, professor Herman Matthijs. Ook in Alken, Turnhout en Ninove voert het parket een onderzoek.
The post Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »