De grote verkiezingsquiz: test uw kennis van de verkiezingsavond met deze 10 vragen

Twee dagen na de verkiezingen hebben zowel de Belgische politici als de kiezers de resultaten verteerd. Maar weet u nog wat er op verkiezingsavond allemaal is gebeurd? Test het hier met onze grote verkiezingsquiz. 

Meer krantenkoppen in België

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »

Tafels, koffiemolen, barfrigo’s, zetels. Alle meubilair en toebehoren van La Cantine zijn te koop

La Cantine serveerde haar laatste lunch en koffie afgelopen weekend en eind september sluit ook lifestylewinkel Byttebier de deuren. Daarmee verdwijnt een vaste waarde op het Jozef Vandaleplein. Wie fan was van het interieur of geïnteresseerd is in horecatoebehoren, kan ze nu op de kop tikken. Alle meubilair van La Cantine staat te koop.
The post Tafels, koffiemolen, barfrigo’s,

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen

Nu het Ensorjaar zijn focus verlegt van zijn geboortestad naar Antwerpen geeft Oostende op 21 september de fakkel door aan de Scheldestad die het 75-jarig overlijden van deze meester van het licht afrondt met een viertal tentoonstellingen.
The post Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

“Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera

Alexander Mandeville uit Kortemark is gebeten door fotografie. Hij maakte van zijn hobby zijn bijberoep en staat paraat voor eender welke fotoreportage. Sinds kort beschikt hij ook over een modern uitgeruste studio waar hij fotoreportages kan maken.
The post “Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera appeared first on KW.be.

Lees meer »

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »