Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie

Een hevige storm zorgde dinsdag kort voor de middag voor heel wat problemen in de omgeving van Ardooie. Op de E403 gebeurden verschillende ongevallen, iets verderop sloeg de bliksem in op het dak van een woning.

Dinsdag begon het iets voor de middag op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen plots erg hevig te hagelen. Zo ook in de omgeving van Ardooie. Verschillende bestuurders werden verrast door die hagelbui. “We reden zeker niet te snel, maar plots ging onze BMW, ter hoogte van de afrit Beveren-Roeselare, aan het schuiven. Ik probeerde nog te corrigeren, maar merkte al snel dat niet zou lukken. Onze wagen schoof van de weg”, aldus een man die met zijn collega op weg was. De BMW belandde in het struikgewas net naast de E403. “Onze deur zat vast waardoor we niet zelfstandig uit ons voertuig konden. De brandweer hielp ons om via de achterzijde van de wagen het voertuig te verlaten. We beseffen dat we eigenlijk nog geluk hebben gehad”, aldus de mannen die ongedeerd waren. Hun wagen liep wel serieuze schade op en moest getakeld worden.

Kort na het ongeval met de BMW schoof, quasi op dezelfde plaats, ook een Audi van de autosnelweg. De bestuurster kon zelfstandig haar wagen verlaten en kwam net als de twee mannen in de BMW met de schrik vrij. “We horen van de verschillende mensen dat het hier plots spiegelglad was door die hagelbui. Op hetzelfde moment gebeurde er nog een ongeval in Kachtem en ook hier aan de overkant, waar een vrachtwagen en een personenwagen betrokken geraakten in een ongeval, was er een incident. Vier ongevallen op enkele minuten tijd op quasi dezelfde plaats. Dat hebben we nog niet veel meegemaakt”, aldus brandweerofficier Rob Nachtergaele.

Blikseminslag

Ondertussen waren andere brandweerlieden uitgerukt naar het Duivelstraatje in Ardooie. Daar was de bliksem ingeslagen op het dak van een woning waar momenteel volop verbouwd wordt. Het waren buurtbewoners die opgeschrikt werden door de blikseminslag en onmiddellijk de brandweer inschakelden. Uiteindelijk moest men niet tussenkomen. De schade aan het dak van de woning is beperkt.

The post Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »

Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee”

Meer dan een kwart eeuw voer de Crangon onder de vlag van vzw P.U.B. ter garnaalvaart met passagiers aan boord. Als zich geen geïnteresseerd overnemer aandient, doekt reder Willy Versluys zijn succesvol initiatief op.
The post Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel

KV Kortrijk en Sint-Truiden hebben zondagavond de zesde speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1-gelijkspel. Beide kelderploegen scoorden in het Guldensporenstadion elk een keer, maar schieten weinig op met het ene punt.
The post KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel appeared first on KW.be.

Lees meer »