Geert Wilders over Nederlandse regering: “We zijn eruit”

De nieuwe Nederlandse regering is rond. Dat meldt PVV-voorzitter Geert Wilders.

 

Meer krantenkoppen in België

Samen+ zal toch zonder coalitie besturen in Wielsbeke

Ondanks dat eerder niet werd uitgesloten om een coalitie te vormen, beslist Samen+ nu toch om de legislatuur alleen uit te doen. “We gaan uit van onze eigen sterkte”, zegt toekomstig burgemeester Rik Buyse.
The post Samen+ zal toch zonder coalitie besturen in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WK RALLY. “Tot nu toe voel ik me goed”: Neuville tankt vertrouwen in shakedown, kroont hij zich als eerste Belg tot wereldkampioen?

Het (eerste) moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. “Natuurlijk willen we die titel graag pakken, maar onze eerste focus is om consistent te blijven”, blijft

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Voormalige kleuterschool staat te koop: “Je kunt hier een heel unieke woning van maken”

De voormalige vrije kleuterschool Valkenberg in de Schoolstraat in Nederbrakel staat te koop. De laatste kleutertjes verlieten eind vorig schooljaar het gebouw. In opdracht van eigenaar Broeders van Liefde gaat vastgoedwebsite Teherbestemmen op zoek naar een nieuwe eigenaar en toekomst voor het pand. “Dit schoolgebouwtje verbouwen tot woonhuis is helemaal niet vergezocht”, zegt makelaar Niels Moras.

Lees meer »

Racisme of angst? Hoe een “sympathieke dame uit Denderleeuw” het Groot Debat tussen 7 partijvoorzitters heeft gekaapt

Aan de vooravond van de lokale verkiezingen hebben de partijvoorzitters van 7 nationale partijen nog eenmaal de degens gekruist over thema’s als mobiliteit, veiligheid en verplichte fusies. Vooral de discussie over een uitspraak die werd gedaan in een reportage die tijdens het debat werd getoond, blijft hangen: een racistische uitspraak volgens de ene, een teken van ongemak volgens de andere.

Lees meer »

Vakbonden kwaad over zwijgzaam Audi

14:57 De vakbonden bij Audi Brussels vinden dat de directie hen aan het lijntje houdt nu de automaker noch de identiteit noch de plannen van de enig resterende potentiële investeerder wil bekendmaken.

Lees meer »

Helikopter van brandweer stort neer in Brazilië: zes doden

Bij de crash van een brandweerhelikopter in het zuidoosten van Brazilië zijn alle zes inzittenden om het leven gekomen. De helikopter stortte volgens eensluidende mediaberichten neer nadat hij had helpen zoeken naar een eenmotorig vliegtuig dat neergestort was in Ouro Preto, in de staat Minas Gerais.

Lees meer »

Vangheluwe zorgt voor nieuw Belgisch succes in Guangxi: “Warre zal stap voor stap uitgroeien tot een van de betere renners van onze ploeg”

De Ronde van Guangxi blijft Belgisch kleuren. Nadat Lionel Taminiaux (Lotto – Dstny) dinsdag naar naar de zege in de openingsrit sprintte, was het afgelopen nacht de beurt aan neoprof Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step). “Warre heeft dit seizoen enorm veel progressie geboekt”, jubelt zijn ploegleider Tom Steels. Toch was er ook slecht Belgisch nieuws te melden uit China. Jasper Stuyven

Lees meer »

Grootouders voor het Klimaat voeren actie in Brugge: “Betere mobiliteit is urgent”

Zaterdagvoormiddag voerden de Grootouders voor het Klimaat met een nagemaakte tram actie in Brugge. “Op een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen wijzen we op de urgentie van een betere mobiliteit in Brugge”, zegt woordvoerder Patrick Gheysen. “We willen de Bruggeling alert houden rond de klimaatproblematiek.”
The post Grootouders voor het Klimaat voeren actie in Brugge: “Betere mobiliteit is urgent” appeared

Lees meer »

“Ik heb de Belgische staat 121 miljoen euro opgeleverd. Ben ik dan een crimineel?”: de waarheid volgens ex-makelaar en spijtoptant Dejan Veljkovic

Zes jaar na Propere Handen is er nog geen zicht op een uitspraak van de rechter. Maar dat de fiscus 121 miljoen euro terugeist van het voetbal, is voor een groot stuk terug te leiden naar de biecht van één spijtoptant. Dejan Veljkovic (54) vertelt vandaag zijn waarheid, ergens op het spectrum tussen martelaar en crimineel. “Mogi Bayat verdient vandaag

Lees meer »