Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger”

Ansi Shoe, de schoenenwinkel langs de Rollegemstraat in Ledegem, is gestart met een uitverkoop. Een exacte datum voor de sluiting van de bekende winkel is er nog niet, maar zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck is na een mooie carrière van ruim 45 jaar pensioengerechtigd. “We blijven hopen op opvolgers. In de toekomst wil ik graag nog iets doen met mijn passie voor voeten”, aldus Ingrid.

Met Ansi Shoe verdwijnt binnenkort een gevestigde waarde uit Ledegem. “We weten nog niet wanneer we stoppen, maar zijn wel met een uitverkoop gestart”, aldus zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck (64). Zij begeleidt al meer dan 45 jaar klanten die op zoek zijn naar de perfect zittende schoen. “Mijn grootvader deed vroeger ‘commerce’ met paard en kar. Hij verkocht onder andere kloefen. Mijn mama hielp hem wat, ondertussen leerden haar broers ook voor schoenmaker.”

Het was het begin van een mooi familieverhaal van mensen met een passie voor schoenen en voeten. “Onze familie startte de winkel Lecointere op in Geluwe, mijn ouders streken in 1957 neer in Ledegem waar ze een gelijknamige schoenenwinkel openden.” Bij de oudere generatie staat de zaak langs de Rollegemstraat nog steeds gekend als Lecointere, maar inmiddels prijkt er Ansi Shoe op de gevel. “Een verwijzing naar mijn ouders André en Simonne”, legt Ingrid uit.

Comfort

Als jonge vrouw hielp Ingrid mee in de winkel van haar ouders. Die nam ze in 1989 samen met haar man Jean-Marie Dubois over. “Mijn ouders hadden vroeger ook een schoenenwinkel. Ik was aanvankelijk aan de slag als schrijnwerker, maar hielp daarna nog mee met Ingrid. De voorbije jaren was ik vooral de man achter de schermen. Zo ontfermde ik me bijvoorbeeld over de leveringen of herstelde ik iets in de winkel. Ik voerde ook heel wat huishoudelijke taken uit voor ons gezin met drie kinderen. Op die manier kon Ingrid zich meer focussen op de winkel”, vertelt Jean-Marie.

“Als je opstaat, sta je onmiddellijk op je voeten. Als je gaat slapen, raken je voeten als laatste de grond. Voeten zijn zo belangrijk”

Ingrid is bij de klanten het gekende en vaste gezicht. “Service staat hier altijd centraal. Samen met de klanten ga ik op zoek naar de perfecte schoen. Comfort is hier het kernwoord. Als je opstaat, sta je onmiddellijk op je voeten. Als je gaat slapen, raken je voeten als laatste de grond. Voeten zijn zo belangrijk en moeten goed verzorgd worden. Een goed passende schoen is daarom essentieel. Elk paar voeten is uniek. Het is dan ook belangrijk dat we de klanten goed helpen tijdens hun zoektocht naar de ideale schoen.” Ansi Shoe werkt ook samen met verschillende podologen. Heel veel klanten komen naar de winkel voor steunzolen.

Voetconsulente

Doorheen de jaren volgde Ingrid tal van opleidingen. De Ledegemse mag zich voetconsulente noemen, maar volgde bijvoorbeeld ook een opleiding pedicure. “Eens de winkel hier gesloten is, zal ik de link met voeten niet loslaten. Ik zou graag workshops geven waarin voetwaarderende beleving centraal staat.”

Momenteel richten Ingrid, Jean-Marie en zoon Ward zich nog op de uitverkoop in de winkel. Ze verwachten komend weekend veel volk over de vloer. “De batjes in Ledegem zijn al jarenlang een topweekend voor ons. We liggen misschien wel wat buiten de batjeszone, maar toch komen er elk jaar veel klanten over de vloer. We zetten dinsdag al een tent op. Zo kunnen we de vele schoenen die we aanbieden mooier spreiden.”

Opvolging

Ingrid en Jean-Marie hopen nog een opvolger te vinden voor hun zaak. Zoon Ward werkt er momenteel graag, maar hij lijkt zijn ouders niet op te volgen. “Het is onmogelijk om iets dergelijks alleen te doen. Eigenlijk moet je dat doen als koppel. Zonder Jean-Marie zou het mij niet gelukt zijn. Ik heb doorheen de jaren heel veel steun van hem gekregen. In 2018 hebben we de winkel nog helemaal vernieuwd. Die staat dus eigenlijk helemaal op punt. Momenteel is het nog koffiedik kijken of er opvolging komt voor Ansi Shoe.”

The post Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »