Antwerpse politie pakt 16-jarige Nederlander met bidon benzine en vuurwerk op: nieuwe aanslag vermeden?

In de nacht van maandag op dinsdag is een 16-jarige Nederlander opgepakt op De Keyserlei. Hij dwaalde rond met een bidon benzine en had vuurwerk op zak. Wat zijn verdere plannen waren, wordt onderzocht.

 

Meer krantenkoppen in België

Huizenprijs in Nederland op nieuw record

Voor wie vindt dat wonen in België duur is, moet zeker ook eens over de grens kijken. De Nederlandse huizenprijzen hebben vorige maand een nieuw record bereikt, van gemiddeld meer dan 466.000 euro voor een bestaande koopwoning.

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Blauw-zwart werkt training af, Duitsers met quasi voltallige selectie op weg naar België

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. Vandaag werkt blauw-zwart een training af, straks spreekt coach Hayen. De Duitsers zijn intussen onderweg naar België. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2 en

Lees meer »

Mogelijk honderden leden van Libanese Hezbollah gewond na ontploffing ‘biepers’, ook Iraanse ambassadeur als slachtoffer

In Libanon zijn mogelijk honderden leden van de militante groep Hezbollah gewond geraakt nadat hun ‘biepers’ waren ontploft. Dat melden onder meer het Britse persagentschap Reuters en het Libanese National News Agency. Een lokale veiligheidsbron heeft het over de "grootste beveiligingsinbreuk" sinds de start van het conflict met Israël, dat nog niet op het incident heeft gereageerd.

Lees meer »

“Hij stuurde iedereen nog een laatste berichtje waarin hij z’n afscheid aankondigde”: ex-collega’s aangeslagen door overlijden Aron Wade

“Zo lief en getalenteerd. Ik zal hem voor altijd herinneren als een fantastische mens.” Collega’s reageren verslagen op het overlijden van Aron Wade. Hij koos voor euthanasie omdat hij psychisch ondraaglijk leed. Wade bracht al z’n naaste collega’s en vrienden nog persoonlijk op de hoogte van z’n beslissing. “We kregen allemaal nog een laatste berichtje waarin hij z’n afscheid aankondigde”,

Lees meer »

Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.
The post Van bescheiden

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch een Vlaamse regering voor 13 oktober? “N-VA, Vooruit en CD&V willen de kiezer bewijzen dat ze krachtig kunnen besturen”

Met een akkoord over de centen hebben N-VA, Vooruit en CD&V een belangrijke basis gelegd voor een nieuwe Vlaamse regering. De ploeg van minister-president in spe Matthias Diependaele komt zo heel dichtbij. “De begroting en het budgettaire kader zijn de belangrijkste werkdocumenten van de regering”, stelt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »