Duitse president betuigt schaamte bij herdenking nazi-bloedbad in Frankrijk

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zijn “gevoel van schaamte” uitgesproken over het ergste nazi-bloedbad in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Oradour-sur-Glane. Tijdens de herdenking van de 80e verjaardag van de moordpartij, hield hij een toespraak in het Frans. De Franse president Emmanuel Macron legde de nadruk op de Frans-Duitse verzoening als basis voor een gemeenschappelijk Europa. 

Meer krantenkoppen in België

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »