Lachaert over “rampzalig resultaat” Open Vld: “Strategische fouten gemaakt” – Volledig partijbestuur neemt ontslag

Volgens oud-voorzitter Egbert Lachaert heeft de Open Vld “strategische fouten” gemaakt in de campagne. Of hij zelf opnieuw kandidaat-partijvoorzitter is, wilde hij bij het binnengaan van het partijbureau nog niet zeggen. Na afloop van het partijbureau kondigde ontslagnemend voorzitter Tom Ongena aan dat het volledige partijbestuur ontslag neemt na de historische verkiezingsnederlaag. 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »