Victor Van de Putte en Dries Carlier, twee jonge krachten bij Spoor8770: “Er moet iets veranderen”

Begin april werd de nieuwe partij Spoor8770 voorgesteld in het stationsgebouw. Momenteel is het nog wat stil rond deze nieuwe partij, die wel degelijk hoopt om in de nieuwe legislatuur te helpen meebesturen. Twee jonge krachten zetten alvast al hun schouders onder het nieuwe project en zullen ook op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen prijken, namelijk Victor Van de Putte en Dries Carlier.

Victor (26) is de zoon van Rudy Van de Putte en Veronique Douterloigne uit de Robert Bultynckstraat. Hij is de broer van Arthur en Louis. Hij studeerde af als bakker en werkt nu als magazijnier bij Diversi Foods in Izegem. In zijn vrije tijd is hij besteller bij Jeugdhuis Kontrabas. Hij was ook 19 jaar actief bij de plaatselijke scouts, waaronder zeven jaar in de leiding. Hij is lid van Heerlijk Intens Consumeren.

Dries (25) is de zoon van Nico Carlier uit de Hilaire Depraeterestraat en Katrien Verstichele uit de Robert Bultynckstraat. Hij is de broer van Mathijs en de vriend van Paulien Claerhout, waarmee hij op het Robrecht De Friesplein woont. Hij werkt als projectleider/calculator bij Afsluitingen Wille in Waregem. Hij is actief in Jeugdhuis Kontrabas en lid van Heerlijk Intens Consumeren. Hij zet zich al 18 jaar in voor de scouts, waaronder zes jaar in de leiding en daarvan vier jaar als hoofdleider.

Politiek geboeid

Politieke partijen hebben moeite om jonge mensen te engageren. Dries en Victor doen mee, omdat ze vinden dat de tijd van verandering is aangebroken na 12 jaar een meerderheid van De Brug/N-VA/Open VLD. Spraken Dries en Victor samen af om op de lijst van Spoor8770 te staan? “Dries belde mij geheimzinnig op om even te praten met iemand. We werden ontvangen door een verantwoordelijke van Spoor8770, die de werking uitlegde. Dries had al toegezegd. Ik besloot om even na te denken, waarna ik ook ja zei. Mijn papa staat op de plaatselijke lijst van Vooruit. We vinden het beiden niet erg”, aldus Victor.

Dries is al langer geboeid. “Politiek spreekt mij al een tijdje aan, vooral omdat ik al enkele jaren in de jeugdraad zit als groepsleiding. Omdat ik nu op het punt sta om te stoppen als hoofdleiding bij de scouts wil ik iets meer doen voor de jeugd. Die vraag kwam dus op het juiste moment. Ik weet hoe alles draait achter de schermen van een jeugdbeweging.”

“Er moet iets veranderen, vooral voor de jeugd. Het engagement van bepaalde schepenen in het gemeentebestuur is niet goed. Voor de diverse jeugdwerkingen doen ze niet altijd hetzelfde. Voor de ene jeugdvereniging doen ze méér dan voor de andere. Vriendjespolitiek? Euh, ja!”, zegt Victor. “Je voelt aan dat ze méér trekken naar de jeugdwerking Zolder, omdat dit puur van de gemeente is.” Dries vult aan: “Onlangs zette de gemeente een informatiebord aan de jeugdlokalen. Wat staat daarop? Jadadde en Zolder. De scouts en de Chiro zitten daar al jaren, maar die staan maar in ’t klein erbij. Tellen we misschien niet voor wat we iedere zaterdag en zondag doen voor de jeugd?”

Nieuwe mensen

“We zijn ons ervan bewust dat het niet gemakkelijk zal zijn, want nog nooit haalde een nieuwe partij meteen de meerderheid. Maar begin dit jaar was er niets van tegenkanting, nu is er al een nieuwe partij die meedoet. Het moet gedaan zijn met die alleenheerserij. Nu hebben ze dertien zetels en ieder voorstel wordt door een beperkte groep goedgekeurd. Dat het stil is rond Spoor8770? Inderdaad, het is nu nog stil, maar we zitten niet stil”, lachen beiden.

“Binnen onze vriendenkring horen we veel verhalen. Veel mensen zijn ontgoocheld. Op 13 oktober hebben ze de mogelijkheid om een bolletje te plaatsen achter andere mensen. Want geef toe, Spoor8770 bestaat vooral uit nieuwe mensen. Welke partij kan dat zeggen? Iedereen die met ons meewerkt, steekt zijn of haar nek uit. Chapeau daarvoor! En hoeveel zetels we willen halen? De kiezer beslist”, besluiten Victor en Dries.

The post Victor Van de Putte en Dries Carlier, twee jonge krachten bij Spoor8770: “Er moet iets veranderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »