Auto belandt op zijkant in Roeselare: bestuurder bevrijd door brandweer

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er iets na 01:30 uur een ongeval langs de Lindenstraat in Roeselare. De brandweer bevrijdde de geknelde man uit zijn auto.

Een man had net een vriend afgezet toen het in de Lindenstraat, een zijstraat van de Iepersestraat verkeerd liep. De bestuurder reed met zijn Skoda Octavia in de richting van de Iepersestraat, maar raakte plots een geparkeerde wagen. De man verloor de controle over het stuur van zijn voertuig. Ter hoogte van de wegversmalling belandde de wagen op zijn zijkant.

Voor de man was het moeilijk om zichzelf uit de wagen te bevrijden. De hulpdiensten snelden ter plaatse. “De bestuurder zat niet gekneld, maar in een dergelijke situatie is het heel erg moeilijk om uit een auto te geraken”, aldus Rob Nachtergaele, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare. De brandweer hielp de man om uit de auto te stappen. Dat gebeurde langs de passagierskant. “De man was bij bewustzijn.” Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare. Door het ongeval was de Lindenstraat een tijdlang onderbroken voor het verkeer. Een ploeg van politiezone Riho kwam langs om de nodige vaststellingen te doen. Ondertussen werd er ook een takelaar opgeroepen om de beschadigde wagen te takelen.

The post Auto belandt op zijkant in Roeselare: bestuurder bevrijd door brandweer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »