Winnaar ‘Homo Universalis’ komt er na razendspannende strijd: “Heeft bloed, zweet en tranen gekost”

William Van Den Buys heeft ‘Homo Universalis’ gewonnen. De dj uit Wuustwezel haalde het in een zenuwslopende finale van juf Anke, de eerste vrouw in de finale van het tv-spelletje. “Ik heb vaak gedacht dat het spel gespeeld was”, veegt William zijn voorhoofd droog. 

Meer krantenkoppen in België

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »