Brouwer van Wilie-bier Wim Luyckx houdt zomerbar open op zondag

In de Faliestraat, pal op de grens van Zedelgem en Aartrijke, openen brouwer Wim Luyckx en Lieselot Jonckheere een zomerpop-up. “In de Wilie Zomerbar schenken we Wilie-bier, maar ook andere lokale drankjes. Iedereen is op zondagnamiddag welkom.”

Vorige week zondag opende Zomerbar Wilie zijn deuren in de Faliestraat. “We hadden nooit gedacht dat het zo’n succesvolle opening zou zijn. We mochten om en bij de 100 personen verwelkomen gedurende de namiddag”, blikt Wim Luyckx tevreden terug. De uitgeweken Jabbekenaar woont sinds enkele maanden met zijn echtgenote Lieselot Jonckheere en hun kinderen Ceriel en Gustaaf in de Faliestraat.

“We botsten eigenlijk heel toevallig op dit huis met daarnaast een voormalige maalderij. We waren al ruim vier jaar op zoek naar een huis met een weide bij voor het paard van Lieselot. Maar we hadden moedeloos onze zoektocht gestaakt, want we vonden niets. Tot we op deze plek botsten. Deze woning stond meer dan tien jaar leeg en werd verbouwd door een aannemer. Het huis, de maalderij en de grond kwamen te koop en zo zijn wij hier terechtgekomen.”

Wim werkt bij Infrabel en was 22 jaar drummer bij Flatcat. In bier brouwen vond hij een nieuwe hobby. “Commercieel heb ik Wilie gelanceerd in december 2022, maar daarvoor was ik al een tijdje bezig met brouwen. Ik kreeg de smaak te pakken tijdens een bezoek aan brouwerij Caracole in Dinant. De brouwer vertelde zo passioneel over zijn vak en op dat moment kwam ik ook in contact met een koppel dat thuis bier brouwde. Ik heb toen ook een opleiding tot brouwer gevolgd. Zo is het verhaal van Wilie aan het rollen gegaan. We zijn van plan om de voormalige maalderij om te bouwen tot een brouwerij.”

“Van waar de naam Wilie komt? (lach) Tijdens een autoritje zag ik een bedrijf dat genoemd was naar een samentrekking van de voornamen van de eigenaars. Ik weet nog dat ik zei tegen mijn vrouw: Hoe stom, dan zouden wij ons bedrijf Wilie moeten noemen. Dat is altijd in mijn hoofd blijven hangen én Wilie bekt gewoon ook goed.”

Japanse hopsoort

Ondertussen lanceerde Wim al twee biertjes, Wilie The Kid en Wiliesan. “Het eerste is een knipoog naar Billie The Kid en het tweede heb ik gebrouwen naar aanleiding van het lentefeest van Ceriel. San verwijst naar een Japanse hopsoort die ik gebruik in dit bier, al wordt het wel hier geteeld. Ondertussen zit er een derde bier in de pijplijn.”

Wim presenteert in de zomerbar niet alleen zijn eigen biertjes. “We serveren ook bier van de Bère Brouwers uit Gistel. Voorts is de cider van Iduna uit Eernegem, het sap van het Fruitbos uit Zedelgem en de thee en koffie komen van Grano Verde uit Loppem. Alle producten zijn 100% Belgisch, uitgezonderd de ecologische Duitse topwijnen. Die werden geselecteerd door de nicht van Lieselot die in de branche zit. Ook aan de cocktailliefhebbers hebben we gedacht, onze Orenji is een verfrissende cocktail op basis van Wiliesan.”

De zomerbar is ingericht in een ruime buitenschuur. “We kregen enkele maanden geleden de vraag van enkele motards of ze hier halt konden houden tijdens een rit. Zo zijn we op het idee gekomen om deze zomer een pop-up te organiseren. De zomerbar is trouwens volledig opgebouwd uit upcycling materialen.”

Vaderdag met Wilie

In de zomerbar geniet je van een Wilie, (lokaal) drankje, chips van het Belgische merk Lucien én er is een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. Kinderen kunnen er ravotten, terwijl de ouders van een drankje genieten. En dat elke zondag van 13 tot 18 uur. Ook op Vaderdag/verkiezingszondag 9 juni is de pop-up open.

“Om de keuzestress kwijt te kunnen spelen na het kiezen, gaan we zondag wat vroeger open. Al vanaf 10 uur kan men bij ons terecht voor heerlijke koffie en thee of een aperitiefje. Ter gelegenheid van Vaderdag leggen we alle papa’s extra in de watten. Per consumptie van drie Wilies, krijgen papa’s een flesje Wilie The Kid mee naar huis. In de zomervakantie zijn we van plan om bij mooi weer meerdere dagen per week te openen, daarover communiceren we te gepasten tijde op onze Facebookpagina.”

Voor meer info, klik op deze link.

The post Brouwer van Wilie-bier Wim Luyckx houdt zomerbar open op zondag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »