Miranda organiseert haar laatste beachvolleybaltornooi

Tijdens de Dolle Dagen is er op de Grote Markt traditioneel een beachvolleybaltornooi. VBC Katjes Ieper staat in voor de organisatie. Dit jaar zal het geen BK-manche meer zijn, maar maakt het wel deel uit van de West-Vlaamse competitie. Voor organisator Miranda Vanderstraeten (51) is het haar laatste keer, zij geeft de fakkel door.

Op vrijdag 9 juni begint het recreatieve tornooi. “Dit is in samenwerking met de Ieperse Sportanimatie”, vertelt Miranda Vanderstraeten, secretaris bij Katjes Ieper en organisator van dit jaarlijkse tornooi. “Hier zijn nog enkele plaatsen vrij.”

Zaterdag komen de jeugd en de dames in actie, zondag de heren. “Dat was vrij snel volzet. Uit de eigen club doen Louise Vanhoutte en Nell Hardy mee. We organiseerden enkele initiaties, waardoor er ook op andere tornooien clubleden kunnen deelnemen. Voor veel speelsters is het nu minder evident om zich vrij te maken door de examens. De rest van de zomer volgen er nog voldoende andere tornooien.”

Geen BK meer

In tegenstelling tot de voorbije jaren maakt de wedstrijd in Ieper dit jaar geen deel meer van het Belgisch kampioenschap. “Vanuit de federatie kwamen er meer eisen”, legt Miranda uit. “We zouden voor nog meer zelf moeten instaan en dat leek ons niet haalbaar. Daarom is het nu een provinciaal tornooi. Naast het tornooi kan je komen genieten van ons ruim terras waar we opnieuw voor de nodige verfrissing zorgen met onze cocktailbar. Er zullen ook barbecueworsten verkrijgbaar zijn.”

Voor Miranda is het haar laatste beachvolleytornooi. “Ik ben bezig aan mijn laatste weken als secretaris van de volleybalclub. Het is mooi geweest. Jarenlang vormde ik een uitstekende tandem met wijlen Walter Seys. We zijn vier jaar na zijn onverwacht overlijden en sindsdien heb ik nog meer op mij genomen.”

“Ik kan met een gerust hart de fakkel van secretaris doorgeven”

“Nu wil ik er een punt achter zetten. Met Eveline Decrock staat er een nieuwe secretaris klaar. Haar dochters spelen in de club en ik kan met een gerust hart de fakkel doorgeven. Het is tijd voor andere hobby’s, zoals tuinieren en fotografie. Of gewoon eens genieten van een vrij weekend, dat was de voorbije jaren heel zeldzaam”, besluit Miranda, die zo’n 15 jaar secretaris was. (API)

The post Miranda organiseert haar laatste beachvolleybaltornooi is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurman (40) aangehouden voor poging tot doodslag na schietincident in Kortemark

De 40-jarige man uit Kortemark die zondagnacht betrokken was bij een uit de hand gelopen burenruzie waarbij een schot werd gelost, werd maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, opzettelijke slagen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit. Hij haalde een jachtgeweer boven en schoot ermee op een bestelwagen.
The post Buurman (40)

Lees meer »

Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

Lees meer »

Eerste Democratische senator laat Biden vallen

De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. “Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race”, schrijft Welch in een opiniestuk in ‘The Washington Post’.

Lees meer »

Bestuurder (25) sterft na crash tegen verlichtingspaal op A12 in Meise: twee passagiers zwaargewond

Een 25-jarige autobestuurder is afgelopen nacht overleden nadat zijn voertuig van de rijbaan afweek en frontaal tegen een verlichtingspaal botste op de A12 in Wolvertem bij Meise. Twee passagiers van het voertuig, een 31-jarige vrouw en een 28-jarige man, werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »