“Ik had zware nachtmerries, soms zelfs drie per nacht”: bekende vrouwen doorbreken taboe over hun menopauze

Van nachtmerries en opvliegers tot concentratieproblemen en stemmingswisselingen: de menopauze brengt heel wat kwaaltjes met zich mee. In de driedelige reeks ‘Menopauzia’, dit najaar op VRT 1, wil Tine Embrechts (48) het taboe doorbreken. Enkele bekende vrouwen delen in ‘TV Familie’ alvast hun angsten en ervaringen over de menopauze. “’s Nachts kreeg ik last van hartkloppingen en begon ik fel te zweten.” 

Meer krantenkoppen in België

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »