Fietsengroothandel Minerva Cycling is failliet

De ondernemingsrechtbank in Ieper heeft de fietsengroothandel nv Minerva Cycling uit Ieper failliet verklaard. De firma bevindt zich in de Bargiestraat in Ieper.

Er zijn ook verschillende vestigingen: Fitbike, Veurnseweg 580 in Ieper, Donton Fietsen, Aartrijksestraat 51 in Zedelgem, Bike Trading, Bargiestraat 32 in Ieper, D & S Bikes, Koninklijke Baan 29 in De Panne en Minerva Bike Trading, Veurnseweg 528 in Ieper.

Zaakvoerder Filip Carpentier uit Noordschote overleed op een zondagmorgen in De Panne in april 2022 onverwacht. Een hartstilstand was hem fataal geworden zijn. Zijn uit Wervik afkomstige echtgenote Dorothy Leleu zette het levenswerk van haar man verder.

De uit Elverdinge afkomstige Filip Carpentier werkte sinds zijn achttiende in de fietsenzaak van zijn vader Daniel. Hij leefde voor het bedrijf, de fietsen waren zijn passie. Filip Carpentier werd omschreven als een uitstekende baas en een man met een goed hart. Een zware brand legde zijn fietsengroothandel in de Bargiestraat in Ieper in december 2013 in de as. Maar Filip Carpentier kwam sterker dan ooit terug, met Minerva, de klassieker der klassiekers, als paradepaardje.

Anno 2023 was Minerva Cycling met meer dan twintig werknemers uitgegroeid tot een succesvolle onderneming op een industriële oppervlakte van ruim achtduizend vierkante meter, aangevuld met een imposante showroom van maar liefst duizend vierkante meter. Naast fietsen bood Minerva Cycling ook een ruime keuze aan onderdelen, uitrusting en accessoires aan.

De rechtbank heeft advocaten Peter Dewitte uit Wervik en Filip Houvenaghel uit Poperinge aangesteld als curatoren.

The post Fietsengroothandel Minerva Cycling is failliet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »