Bar’Linni, nachtclub met zomerbar, is nieuw langs de Brugsesteenweg op site waar ‘t Leestje en Bina Canar vroeger huisden

Waar vroeger ‘t Leestje en later onder meer Bina Canar en Beau’Bar en meest recent Brasserie Doxx gevestigd waren, is sinds begin mei Bar’Linni open. Een nachtclub en danscafé, waar ook een zomerbar is.

Zaakvoerster Charelle runt samen met haar moeder al een kledingzaak K-Charo. Moeder en dochter zijn uit Wevelgem afkomstig, maar verhuisden hun winkel(s) – van drie zaken maakten ze één – van Menen naar Ieper. Maar nu Charelle Devolder een horeca-avontuur aangaat in Ingelmunster kwam ook de kledingzaak mee naar de Ghistelstraat 32a. “Na meer dan tien jaar hebben we al een mooie naam opgebouwd. We verkopen trendy, maar betaalbare kledij voor dames en kinderen.”

Goed bereikbaar en veel parking

Charelle zette nu ook haar schouders onder Bar’Linni. “Ik kom niet uit de horeca, maar zag dit avontuur zeker zitten. We vinden dit een mooie locatie, goed bereikbaar en met veel parking. We willen onze eigen stempel drukken. Het is een bekende horecalocatie, maar wij willen het vertrouwen winnen van de lokale mensen. Wat hier ook vroeger gebeurd mag zijn, wij starten hier met een schone lei en ons eigen concept.” En die start vindt Charelle hoopgevend. “We organiseren heel wat, zoals vrijdag 7 juni een ladies night met onder meer een modeshow en een presentje voor de dames. Hun partners zijn welkom, maar de aandacht gaat naar de dames.”

Zaterdag 8 juni is er een Soirée Rosé. Op de Facebookpagina worden alle activiteiten aangekondigd. “Maar we willen deze zomer ook inzetten op onze zomerbar. Buiten kunnen we tot wel 300 mensen een zitje bieden. Bij zonnig weer is het hier zalig, als het begint te regenen kunnen we binnen verder doen. Er komt ook een groot scherm waarop we de EK-matchen kunnen tonen. We zetten ook in op unieke cocktails en lekkere tapasplanken.”

Bar’Linni zelf is nachtcafé waar nog echt gedanst kan worden. “We mikken op de mensen die nog graag eens tot de late uurtjes een feestje bouwen. We willen van donderdag een topavond maken, we blijven in het weekend open tot zondagavond.” Later dit jaar hoopt Charlene ook het terras achteraan te overkappen. “Dan maken we daar een winterbar.”

Bar’Linni, Brugsesteenweg 337, Ingelmunster.

The post Bar’Linni, nachtclub met zomerbar, is nieuw langs de Brugsesteenweg op site waar ‘t Leestje en Bina Canar vroeger huisden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »