Izegems gemeenteraadslid Giel Seynaeve zetelt voortaan als onafhankelijke: “Uit onvrede met plaats op kieslijst”

Giel Seynaeve zal nog tot het einde van deze legislatuur als onafhankelijk raadslid zetelen. Het gemeenteraadslid voor Vlaams Belang nam die beslissing uit onmin met de plaats die hij toebedeeld kreeg op de kieslijst van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

In 2018 was Giel nog lijsttrekker voor Vlaams Belang in Izegem. Samen met collega’s Nathalie Dewulf en wijlen Rik Baert kreeg hij zo een zitje in de gemeenteraad. “Vorige week werd echter een gerucht de wereld ingestuurd dat ik me waarschijnlijk geen kandidaat zou stellen voor verkiezingen van oktober, maar er is mij niets over gevraagd en ik had daar zelf geen uitspraken over gedaan”, aldus Giel.

“Maandag is mij dan plots gevraagd of ik lijstduwer wilde zijn. Zo ver mogelijk van plaats één, dus (Die plek is dit keer voor nieuwkomer Sam Weyts – nvdr.). Ik heb beslist om dat niet te doen. Ik heb in het gesprek gevraagd om voor 7 juni de knoop door te hakken. Mijn vraag was hierbij om op de derde plaats te staan, maar ik heb daar tot nu geen reactie op gekregen. Daarom heb ik besloten te breken met de lokale afdeling en voortaan als onafhankelijk raadslid te gaan zetelen. Ik blijf Vlaams-nationalist en zal me daar in de toekomst ook naar gedragen.”

Lijsttrekker Sam Weyts zegt dat het om een spijtig misverstand gaat. “Ik verneem dit met verbazing”, zegt hij. “Ik beschouw Giel als een vriend en goede politicus, maar hij slaat de bal hier wat mis, vrees ik. Ik kon simpelweg nog geen uitsluitsel geven over de lijstvorming, omdat we van nationaal uit pas na de verkiezingen van 9 juni hier werk mogen van maken. Op heden is enkel het lijsttrekkerschap vastgelegd.”

“Ik heb dus nooit ja of neen gezegd wat die derde plek betreft. Het klopt dat ik hem gepolst had voor het lijstduwerschap, maar dat was goedbedoeld. Rik Baert toonde daar eerder interesse in, maar door zijn spijtige overlijden gaat dat uiteraard niet meer. Ik dacht dat Giel daar misschien interesse in zou hebben. Na de verkiezingen van 9 juni ging ik sowieso nog samen zitten met hem, maar spijtig genoeg heeft hij nu zelf deze beslissing gemaakt.”

The post Izegems gemeenteraadslid Giel Seynaeve zetelt voortaan als onafhankelijke: “Uit onvrede met plaats op kieslijst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »