‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton

Wouter Mouton, de bekendste klimaatactivist van ons land, kijkt tegen een pak rechtszaken aan. Om alle kosten te kunnen dragen, vindt komende zaterdag in Gent een benefiet plaats. Mét bijhorend nummer, want Low Impact Man Steven Vromman en ‘Sing Again’-winnares Marjolein Acke sloegen de handen in elkaar om een muzikale lofzang over de Bruggeling te lanceren.

Wouter Mouton groeide in enkele jaren tijd uit tot de bekendste – en beruchtste – klimaatactivist van België. De Bruggeling kleefde zich al vast aan een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum in Brugge, lijmde zich vast aan de Wetstraat, belandde in een Nederlandse cel nadat hij zich met het hoofd aan Meisje met de parel in het Mauritshuis in Den Haag kleefde en heeft van de Grote Markt in Brugge zijn vaste demonstratieplek gemaakt.

Zijn strijd voor het klimaat leverde hem intussen heel wat rechtszaken op. En die kosten handenvol geld. Om alle kosten te kunnen dragen, organiseren enkele sympathisanten van Mouton komende zaterdag 8 juni een benefiet in Gent.

Naast kindertheater en een vegan maaltijd vinden er ook optredens plaats. Daarvan springt eentje in het oog.

(lees verder onder de video)

Steven Vromman, de van Wingene afkomstige Low Impact Man die al sinds 2008 de klimaatzaak aankaart, heeft samen met Marjolein Acke een lied over Wouter Mouton gemaakt. De Gentse Marjolein schreef eind vorige maand nog de eindwinst in het VTM-programma Sing Again op haar naam.

Op Facebook losten ze al de eerste strofes en het, toegegeven, best catchy refrein van het nummer. Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter – Want we zitten in code rood – Wouter, Wouter, ga door met je strijd – We doen met je mee, nu en altijd.

Wouter Mouton zelf laat via zijn Facebookprofiel weten dat hij vereerd is met het initiatief. “Steven Vromman heeft me destijds geïnspireerd, nu ken ik hem persoonlijk. We delen dezelfde passie. Ik ben erg dankbaar dat hij, samen met Marjolein, dit lied heeft geschreven.”

© GF

The post ‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »