Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af”

Wie de matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal in een heuse stadionsfeer wil volgen, kan hiervoor terecht in Lauwe. Daar wordt de eerste EK-straat van het land geopend.

Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland nadert met rasse schreden en op verschillende plaatsen in het land begint de Duivelse koorts zich te manifesteren. Grote schermen worden gereserveerd, tuinen worden omgebouwd tot mini-bioscopen en zowat alle cafés plaatsen nu reeds hun bestelling.

Groots evenement

Toch is er één plaats in België waar de spanning compleet nieuwe proporties aanmeet. “Een EK-dorp? Wat dacht je van een EK-straat!” De leden van Supportersclub Duivels Lauwe lachen wanneer ze vooruit blikken op het kampioenschap, dat midden juni start. “In 2018 werd het WK uitgezonden op grote schermen op Lauweplaats. Dat was toen een overweldigend succes, waar de sfeer tussen de supporters bijna te proeven viel. Op dat moment werd besloten om in Lauwe een supportersclub op te richten, met café Astor als uitvalsbasis.”

De leden van de club volgen de Duivels op de voet, al dan niet fysiek in de stadia. Het liet dan ook niet lang op zich wachten vooraleer het aankomende EK in Duitsland ook weer voor een uitzonderlijk evenement zou gaan zorgen. “Tijdens de matchen van de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af. Net zoals tijdens Lauwe Koerse, waarvoor de straat eveneens op slot gaat, voorzien we de nodige omleidingen. Voor, tijdens en na de matchen zijn er foodtrucks, is er animatie en kan iedereen natuurlijk het voetbal volgen op enorme schermen. Op 17, 22 en 26 juni zal het hier dan ook krioelen van shirts, petjes, sjaals en vlaggen. We hopen natuurlijk allemaal dat onze nationale ploeg het bij onze oosterburen zo ver mogelijk zal schoppen. Dan zal de straat ook tijdens die evenementen worden afgesloten.”

Ook ter plaatse

Of alle leden van de supportersclub trouw op post zullen zijn, is nog niet helemaal zeker. “Er zijn enkele van onze leden die de matchen in Duitsland zelf gaan volgen. Toch hopen we hier toch minstens drie keer honderden supporters in de straat te kunnen verzamelen.”

The post Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »