Volg de Rode Duivels op groot scherm in Nieuwpoort: “Voor de eerste keer op de speelplaats!”

Voetballiefhebbers in Nieuwpoort krijgen deze maand een unieke kans om het Europees kampioenschap voetbal te beleven op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden. Het gaat om de wedstrijden België-Slowakije op maandag 17 juni, België-Roemenië op zaterdag 22 juni en België-Oekraïne op woensdag 26 juni.

Schepen van Sport Bert Gunst is enthousiast over de samenwerking: “Het is een zeer fijne samenwerking met het Sint-Bernarduscollege, want directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor de wielersport, maar ook voor het voetbal. Dankzij deze samenwerking kunnen we hier met de stad Nieuwpoort ons groot scherm plaatsen en inwoners verwelkomen. Het initiatief komt van voetbalclub Astra.”

“Directeur Geert Barbry heeft niet alleen een hart voor wielersport, maar ook voor voetbal”

Karel De Wilde voegt toe: “In 2014 kregen wij de vraag van de sportdienst om het WK op groot scherm mee te helpen organiseren. Sindsdien hebben we ook het EK in 2016, het WK in 2018 en na de coronapandemie in 2021 georganiseerd. Nu, voor het eerst, doen we dit in het College.”

Gratis tickets voor leerlingen

Geert Barbry, directeur van het Sint-Bernarduscollege, legt uit waarom de leerlingen de eerste wedstrijd zullen missen: “Wij bieden onze leerlingen gratis tickets aan voor de tweede en derde wedstrijd. Voor de eerste wedstrijd op 17 juni, die midden in de examenperiode valt, geven we echter geen tickets. We willen dat onze leerlingen de voorkeur geven aan hun studies. We hebben een brief naar de ouders gestuurd met de mededeling dat er een scherm komt, maar dat we die avond de leerlingen liever niet zien komen. Niet getreurd, het gaat maar om één wedstrijd. Hopelijk spelen de Rode Duivels meerdere wedstrijden waarop de leerlingen zeer welkom zullen zijn!”

Alternatief bij slecht weer

Bij slecht weer zal het evenement verhuizen naar de sporthal van de school. Geert Barbry legt uit: “Dit hebben we eerder gedaan tijdens een WK, waarbij we de wedstrijd België-Kroatië op groot scherm toonden en er 500 toeschouwers hebben verwelkomd.”

Praktische info

België-Slowakije: Maandag 17 juni om 18 uur. België-Roemenië: Zaterdag 22 juni om 21 uur. België-Oekraïne: Woensdag 26 juni om 18 uur. Eventuele extra wedstrijden van de Belgische ploeg zullen ook worden vertoond.

De locatie is de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege, met ingang via Willem De Roolaan. Tickets kosten € 4 per stuk en kunnen alvast worden gekocht via deze link.

The post Volg de Rode Duivels op groot scherm in Nieuwpoort: “Voor de eerste keer op de speelplaats!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »