Assisenhof buigt zich over de doodslag op Caroline Kint – “Ik heb een kort lontje, door drank en drugs”

Het West-Vlaamse assisenhof behandelt komende week de doodslag op Caroline Kint (65) uit Kortrijk. ‘Moederke’ zoals ze genoemd werd overleed na zwaar geweld door Athena Man (32), de zus van haar buurman. Buurvrouw Lorine De Witte (53) zou Man opgehitst hebben, al ontkent ze dat stellig. Beiden riskeren dertig jaar cel.

Na haar dagelijkse passage in café De Posthoorn aan het station in Kortrijk wandelde de 65-jarige Caroline Kint op vrijdagavond 15 oktober 2021 terug naar haar sociale flatje aan de andere kant van de spoorlijn, in de Minister Tacklaan. Daar werd ze opgewacht door een furieuze Athena Man, onder invloed van drank en drugs. Caroline Kint werd tegen de grond gewerkt en kreeg verscheidene klappen en stampen te verwerken.

Nadien sleepte Athena Man het slachtoffer binnen in haar flat, stal haar portefeuille en verschool zich in de naburige flat, waar haar broer T. woont. Nadat een andere buurman de politie had verwittigd, troffen de agenten Athena Man daar in het toilet aan, broek op de enkels. “Waarom moeten jullie mij hebben?”, houdt ze zich van de domme.

Kort lontje

Caroline Kint overlijdt een kleine week later in het ziekenhuis aan de gevolgen van de vele verwondingen. De reden voor de explosie van geweld? “Caroline roddelde over mijn broer, ik vond dat ze hem met rust moest laten”, verklaarde Athena Man daar zelf over. “Ik heb een kort lontje, door drank, drugs en slaaptekort”, gaf ze ook nog mee. Volgens Man wist ze eigenlijk niet wie Caroline Kint was.

“Het was Lorine, haar buurvrouw, die mij aangewezen heeft wie Caroline was. ’t Is zij, ’t is zij, zei ze toen we dat vrouwtje zagen aankomen van aan De Posthoorn. Lorine was Caroline constant zwart aan het maken en schonk me ook nog een straffe koffie in”, klonk het. Lorine De Witte ontkent dat. “Ik heb alleen gezegd moederke is daar, waarop Athena rustig is vertrokken. Ik dacht dat ze terug naar het appartement van T. zou gaan. Toen ik de afwas stond te doen, hoorde ik plots tumult en zag ik hoe Athena Caroline te lijf ging”, klonk het.

Schrik van de cipiers

Een confrontatie tussen de twee leverde weinig op. Ook de reconstructie van de feiten bracht geen duidelijkheid. En dus zal de jury moeten oordelen, na het horen van in totaal 67 getuigen. Eén van hen is Ringo De Witte, broer van beschuldigde Lorine. Door zijn strafblad en vooral door zijn agressieve gedrag in de gevangenis wordt de man de schrik van de cipiers genoemd. Hij verklaarde eerder dat zijn zus twee stenen kan doen vechten, maar trok die verklaring later weer in.

De man is ondertussen geïnterneerd. Opvallend: ook de vader van Athena Man stond eerder al voor het assisenhof. In 2012 werd hij tot tien jaar cel veroordeeld voor dodelijke slagen en verwondingen. Het arrest wordt eind volgende week verwacht, de twee beschuldigden riskeren dertig jaar cel.

De doodslag op Caroline Kint

Beschuldigden: Athena Man (32) uit Ieper en Lorine De Witte (53) uit Kortrijk.

Slachtoffer: Caroline Kint (65) uit Kortrijk.

Feiten: Volgens het parket sloeg en stampte Athena Man het slachtoffer op 15 oktober 2021, opgehitst door Lorine De Witte. Daarna stal Athena Man de portefeuille van het slachtoffer. Zes dagen later overleed Caroline Kint.

Kwalificatie: Doodslag voor allebei en bijkomend diefstal voor Athena Man.

Voorzitter: Bart Meganck.

Aanklager: Patty T’Jonck.

Advocaten: Nina Van Eeckhaut en Raan Colman voor Athena Man, Filip De Reuse en Floor Ameye voor Lorine De Witte. Voor de nabestaanden treden Randall Huysentruyt, Kelly Decaluwé, Stijn Dewolf, Nancy Vanhee, Frank Cambien en Nicolaas Vinckier op.

The post Assisenhof buigt zich over de doodslag op Caroline Kint – “Ik heb een kort lontje, door drank en drugs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »