Laatste kans om met LEGO te bouwen op sloteditie van interactieve tentoonstelling in Koksijde

Nog één keer bouwt Koksijde deze zomer tijdens een tentoonstelling met LEGO-blokjes. Ontdek de magie van de iconische Deense blokjes tijdens de laatste editie van 1 juli tot 31 augustus.

Tienduizenden van deze blokjes vormen de essentie van een buitengewone gloednieuwe tentoonstelling die loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2024. Naast de tentoongestelde werken kun je zelf aan de slag met de blokjes en kan je je creatieve geest zijn gang laten gaan in een van de thematische speel- en bouwhoeken.

Iets nieuws

Het is de laatste editie van de interactieve tentoonstelling. “De gemeente wil daarna graag weer met iets nieuws komen, om zo wat variatie te brengen in het zomeraanbod”, klinkt het. “Het event is al een aantal jaar op rij een groot succes en er is altijd een fijne samenwerking geweest tussen de organiserende partijen. Het is voor zowel inwoners als toeristen tof als er na een aantal jaar weer iets nieuws wordt aangeboden. Wat dat zal worden, is nog niet bekend.”

Dirk Denoyelle en Amazings, het bedrijf van Dirk Denoyelle, zijn er opnieuw bij. Sinds een aantal jaar mag hij zich LEGO Certified Professional noemen. Concreet werkt hij niet voor de wereldberoemde speelgoedfabrikant, maar hij mag er wel zijn beroep van maken. Dat doet hij door allerlei zaken te bouwen in opdracht van LEGO. Dat gaat van bustes tot huizen en landschappen.

Zijn ander creatief werk is vaak te zien op tentoonstellingen, zoals deze zomer in Koksijde. Als sterkhouder achter de interactieve tentoonstelling stelt hij ook deze keer een scala aan kunstwerken in LEGO tentoon. Het blokjesfestijn omvat de volledige collectie dieren die gemaakt werden voor ‘De Geheimen van het Zwin’. Verder komt er voor het eerst een metersgrote driedimensionale parodie op een kunstwerk van Mondriaan naar buiten. Ook kunstenaar Paul Delvaux zal een versie in LEGO-blokjes krijgen.

De tentoonstelling loopt elke dag, uitgezonderd op zondag, van 1 juli tot 31 augustus tussen 10 en 17.30 uur in het cultuurcentrum CasinoKoksijde. Een ticket voor kinderen tot 4 jaar is gratis, vanaf 4 jaar kost dit 7 euro. De laatste tickets worden één uur voor sluitingstijd verkocht.

The post Laatste kans om met LEGO te bouwen op sloteditie van interactieve tentoonstelling in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »