Parket wil miljoenen van moeder (71) en zoon (53) verbeurd verklaren na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen staan terecht voor witwaspraktijken en sociale fraude bij de uitbating van hun drie bordelen. Het parket wil liefst 3,2 miljoen euro verbeurd laten verklaren.

A.M. is al meer dan vijftien jaar actief in de prostitutiesector. In Moorslede baatte ze Club Lady Blue uit, in Wevelgem was dit Villa 466 en bar Chloé. Ze werd daarbij geholpen door haar zoon A.M. (53) en de Italiaanse M.H. (60). Volgens het gerecht stond ze sinds begin 2013 aan het hoofd van een criminele bende die op grote schaal bordeelopbrengsten witwaste.

Van uitbuitingspraktijken was volgens procureur Maddens evenwel geen sprake. “Er werd wel massaal geld onttrokken aan de fiscus en de belastingbetaler is dan ook de dupe”, stelde ze. De sekswerkers waren ook vaak in het zwart aan de slag.

Voor A.M., haar zoon en de vennootschap vroeg de procureur een totale verbeurdverklaring van bijna drie miljoen euro. M.H. riskeert voor haar aandeel in bar Chloé ruim 300.000 euro verbeurdverklaring. Omdat de redelijke termijn in het dossier overschreden is – de arrestaties dateren al van 2016 – vroeg de procureur celstraffen met uitstel.

De advocaat van de moeder stelde dat prostitutie op zich niet langer strafbaar is. “Dan is het verdiende geld uiteraard niet illegaal”, pleitte Maarten Vandermeersch. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 26 juni. (AFr)

The post Parket wil miljoenen van moeder (71) en zoon (53) verbeurd verklaren na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »