“We zullen jou en jouw bulderlach missen”: Nico (43) sterft na crash door dronken man (23) zonder rijbewijs

De Roemeense man (23) die afgelopen zondag een dodelijk ongeval veroorzaakte bij Elverdinge, op de vlucht sloeg en een positieve ademtest aflegde, blijkt geen rijbewijs te hebben. Slachtoffer Nico Callewaert (43) overleed dinsdag aan zijn verwondingen. “Zijn verlies laat een grote leegte achter.”

Een 23-jarige Roemeen reed zondag in de late namiddag met een witte bestelwagen in op een file, die ontstaan was op de N8 omwille van een wegversmalling voor wegenwerken tussen het Ieperse dorp Elverdinge en het Vleterse dorp Woesten. Hij reed de achterkant aan van een sportwagen, die tegen nog een andere wagen werd gekatapulteerd. Aan het stuur van de aangereden sportwagen zat Nico Callewaert (43) uit Langemark-Poelkapelle. De man moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd in uiterst kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een paar dagen later overleed. Hij laat twee kinderen achter en zijn vrouw, die naast hem zat in de sportwagen en zelf ook zware verwondingen opliep.

Grote leegte

Nico was een gewaardeerde kracht in het Kortrijkse accountancy- en auditkantoor Vandelanotte. Daar wordt verslagen gereageerd. “Met zeer bezwaard gemoed hebben wij op 4 juni afscheid moeten nemen van Nico Callewaert. Zijn verlies laat een grote leegte achter. Als vennoot, Business Line Director Special Services en bestuurder van Le Doux & Mortelmans was Nico ongetwijfeld één van de sterkhouders van Vandelanotte”, klinkt het bij de collega’s van Nico. “Nico is zijn carrière bij Vandelanotte gestart op 14 mei 2007 in onze verzekeringstak bij het toenmalige Finaco, nu Le Doux & Mortelmans. Dankzij zijn enorme gedrevenheid, werkkracht en commerciële flair is hij er in geslaagd om wat toen nog een beperkte activiteit was te laten uitgroeien tot een dynamisch team van meer dan dertig medewerkers.”

Vriend verloren

“Maar het belang van Nico voor Vandelanotte gaat veel verder dan dat. Als vennoot en Business Line Director was hij verantwoordelijk voor het aansturen en uitbouwen van al onze ‘Special Services’, zoals Tax & Legal, maar ook Human Resources Services en duurzaamheid. Als leider was hij de belichaming van de waarden van onze organisatie. Zijn oprechte betrokkenheid maakt dat velen van ons met Nico niet alleen een zakenpartner of goede collega, maar ook een vriend verloren hebben. Nico was een heel geliefd persoon in onze organisatie en tot ver daarbuiten. Zijn enthousiasme en toewijding waren aanstekelijk en hij straalde als geen ander het DNA van onze organisatie uit. Zijn passie en betrokkenheid zullen een blijvende impact hebben op ons en we zullen hem enorm missen.”

Rouwregister

De familie opent een rouwregister, dat gedeeld wordt via de communicatiekanalen van het bedrijf. “Zijn creativiteit en open geest maakten dat hij steeds nieuwe opportuniteiten zag én greep, waardoor het aanbod voor onze klanten verder kon groeien. Maar zijn grootste kwaliteit was ongetwijfeld het feit dat hij heel veel van onze mensen heeft laten groeien. Door hen te motiveren, uit te dagen, vertrouwen te geven en waar nodig te ondersteunen heeft hij hen en Vandelanotte beter gemaakt. Nico was natuurlijk ook en in de eerste plaats een familieman. Hij laat zijn echtgenote en twee dochters na. Onze gedachten zijn bij hen. Nico, bedankt voor alles. We zullen jou en jouw bulderlach missen.”

Geen rijbewijs

Afgelopen dinsdag raakte bekend dat de aanrijder iets meer dan twee promille in zijn bloed had en dat zijn rijbewijs werd ingetrokken. Nu blijkt dat de 23-jarige Roemeen, die geboren is in Moldavië, helemaal geen rijbewijs heeft. Vlak na de aanrijding vluchtte de man een veld in, maar hij kon gevat worden door de politie. Na zijn verhoor mocht hij beschikken. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank. (TP)

The post “We zullen jou en jouw bulderlach missen”: Nico (43) sterft na crash door dronken man (23) zonder rijbewijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »