Collega’s met drugs in auto gevat: “We gingen gewoon Burger King eten”

Twee collega’s uit Waregem die met een pak geld en cocaïne in de auto gevat konden worden, riskeren voor de rechter tot 2 jaar cel. Maar één van beiden ontkent. “Ik wist wat hij deed maar we gingen gewoon Burger King eten”, klonk het.

Op 7 augustus 2022 controleerde de politie de auto van Berkan G. uit Waregem. Naast hem zat vriend, collega en stadsgenoot Robbe B. (25) als passagier. Enkele meters verder op straat lagen een zwart zakje met 3.895 euro cash geld en enkele zakjes cocaïne. In de struiken kon ook nog een iPhone gevonden worden. “Van Berkan”, aldus Robbe. Zelf had hij 345 euro cash geld op zak. “Ik had er dit keer niets mee te maken”, hield Robbe B., die in het verleden al enkele veroordelingen voor drugs opliep, vol. “Ik wist wel met wat G. bezig was.”

Op zijn gsm kon ook een filmpje gevonden worden waarop hij met geld en drugs pronkt. “Stoerdoenerij”, gaf B. toe. Volgens Berkan G. nam hij de domme beslissing om drugs te verkopen uit geldnood en hielp Robbe B. bij het verpakken. Zijn Opel Insignia is in beslag genomen en zal ongetwijfeld verbeurd verklaard worden. De openbare aanklager vraagt dat ook 53.600 euro verbeurd verklaard zou worden. Berkan G. vroeg de rechter een straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 27 juni. (LSi)

The post Collega’s met drugs in auto gevat: “We gingen gewoon Burger King eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »