Jeannine en Achille vieren platina jubileum: “Onze trouwdag was kletsnat”

Op 22 mei was het precies 70 jaar geleden dat Jeannine Casteleyn (89) en Achille Bonnet (94) elkaar het jawoord gaven. Ze vierden hun platina jubileum op zondag 2 juni bij dochter Linda. Jeannine is van Gistel afkomstig en Achille is een rasechte Oudenburgenaar. Het koppel woont nog altijd samen thuis in de Ettelgemsestraat. “Met veel hulp van onze kinderen”, acht Jeannine zich gelukkig.

Jeannine en Achille leerden elkaar kennen in het uitgaansleven. Ze stapten 70 jaar geleden in het huwelijksbootje en zijn een van de weinige Oudenburgse koppels die hun platina jubileum kunnen vieren.

Het huwelijk van Jeannine en Achille werd gezegend met vijf kinderen: Yvan (getrouwd met Marie-Paule Eligius), Linda (getrouwd met Rik Maertens), Karel (getrouwd met Ann Verheyde), Brigitte (getrouwd met Filip Rotsaert) en Katrien (getrouwd met Paul Inghelbrecht).

Uitgebreide familie

Intussen is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen: Karen, Hendrik, Pieter, Lore, Paulien, Floris, Elias, Elona en Florence. En Jeannine en Achille zijn de trotse overgrootouders van twaalf achterkleinkinderen: Casper, Anna-Victoria, Camiel, Cyriel, Annie-Camilia, Mare, Remi, Audrey, Anna, Mai, Calvin en Matéo.

Achille werkte een hele tijd in de bouw om dan van 1964 tot 1994 in dienst te gaan bij de stad als onderhoudsman in de groendienst en bij de dienst begraafplaatsen. “Ik heb onder drie burgemeesters gewerkt: Jules Maenhoudt, Jos Vander Perre en Ignace Dereeper”, geeft Achille mee. Jeannine bleef huisvrouw en had haar handen vol met een groot gezin.

Weetjes

Over hun trouwdag weet Jeannine nog dat het water goot. Burgemeester Romina Vanhooren kon via de originele acte vertellen dat het koppel om 8.30 uur getrouwd is. Waarom dat zo vroeg was, wist het platina koppel niet. “Weet je dat er in 1954 net als nu nationale verkiezingen waren? En dat Elvis Presley in dat jaar ook zijn eerste plaat uitbracht?”, waren enkele weetjes die de burgemeester had opgezocht. Ze drukte de hoop uit dat het stadsbestuur binnen vijf jaar nog eens mag toosten op dan het albasten huwelijksjubileum van Jeannine en Achille.

The post Jeannine en Achille vieren platina jubileum: “Onze trouwdag was kletsnat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »