TERUGLEZEN GAZA. Regering Israël verdeeld over voorstel wapenbestand Biden – “Gazanen moeten rioolwater drinken en dierenvoeder eten”, zegt WHO-verantwoordelijke

De regering van Israël is intern verdeeld over het voorstel voor een bestand in Gaza dat vrijdag werd gepresenteerd door de Amerikaanse president Joe Biden. Sommige coalitiepartners van premier Benjamin Netanyahu hebben steun uitgesproken, maar twee uiterst rechtse ministers zijn juist fel tegen. In een vandaag verschenen interview met ‘Time’ hint Biden dat Netanyahu het conflict rekt voor zijn eigen politieke motieven. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 4 juni terug. 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »