Negen superhelden halen diploma Hackshield

Grensleie is 9 nieuwe superhelden rijker. Na de succesvolle Hackshield-campagne, konden 9 kinderen een prijzenpakket, compleet met diploma, afhalen in de burelen van de politiezone. Met Hackshield willen de ordediensten kinderen, op een speelse manier, waarschuwen voor de gevaren van het internet.

“Spelen, overleven en de hackers verslaan! Ik heb het spel zelfs twee keer kunnen uitspelen!” Rune Ghys (10) is één van de 9 kinderen die dinsdag een prijzenpakket in ontvangst mochten nemen, in aanwezigheid van burgemeesters en het hoofd van de politie. “Het was een leuk spel waarmee ik leerde dat ik toch wel een beetje moet opletten op het internet. Zo weet ik dat ik nooit zomaar mijn wachtwoord of code’s mag doorgeven aan mensen die me online erom vragen. Doordat ik goede punten haalde in het Hackshield-spelletje, ben ik één van de winnaars geworden. Zo kreeg ik een diploma en een ook een tas met allerlei cadeaus in. Ik kreeg zelfs een echte badge uit handen van de politie!”

Hackshield is een computerspelletje, waarmee lokale besturen en politiezones kinderen waarschuwen voor de gevaren van het internet. In februari werd voor politiezone Grensleie, waar zowel Menen als Wevelgem en Ledegem deel van uitmaken, besloten om ook mee op de trein te springen. Heel wat scholen uit de zone tekenden in, waarop jeugdinspecteur Stef op bezoek ging in alle klassen. Nadien konden de kinderen met het spelletje, een ontwikkeling van een Nederlands bedrijf, aan de slag. De speelperiode kwam dinsdag tot een einde, waarop 9 winnaars werden gekozen. Iedere gemeente uit de zone kon zo 3 digitale superhelden verwelkomen.”

The post Negen superhelden halen diploma Hackshield is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »