Athena campus Ter Bruyninge, De Levensboom en De Ark ijveren voor veilige schoolomgeving met straatfeest

Op dinsdag 4 juni sloegen de drie scholen uit de Bruyningstraat in Marke de handen in elkaar om te ijveren voor een veilige schoolomgeving. Dit deden ze door een straatfeest te organiseren voor de scholen én de buurtbewoners. “Een beter contact tussen de collega’s van de drie scholen en meer buurtbewoners bereiken kan iedereen alleen maar ten goede komen”, zegt Claude Vanmaelsaeke, directeur van De Ark.

De feestelijke dag startte met ‘open scholen’. De drie scholen konden in de voormiddag openlijk bezocht worden en in elke school werden activiteiten georganiseerd. ’s Middags werd er gepicknickt en gespeeld op straat, gevolgd door een dans waar alle leerlingen aan deelnamen. “Het was een toffe dag en vooral mooi om te zien hoe leerlingen van verschillende scholen samen speelden”, zegt Fien Delesie, leerkracht bij Ter Bruyninge. “Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om de andere collega’s te leren kennen. Als er later iets is, ben je sneller geneigd contact op te nemen.”

“Het was een toffe dag en vooral mooi om te zien hoe leerlingen van verschillende scholen samen speelden” – Fien Delesie

Het idee van de werkgroep Mobiliteit binnen De Levensboom om voor meer verkeersveiligheid te pleiten, groeide uit tot een samenwerking met de twee andere scholen in de Bruyningstraat. “Het is de eerste keer dat we met de drie scholen op deze schaal een actie organiseren”, zegt Simon Samyn, buurtbewoner en ouder van Manon. “De verkeerssituatie zorgt soms voor strubbelingen tussen de bewoners en scholen. Het is druk, er zijn veel fietsers, de lichten staan te kort op groen, wat zorgt voor files. Met dergelijke acties willen we de buurt nog meer bereiken en de gemoederen bedaren.”

“Het is de eerste keer dat we met de drie scholen op deze schaal een actie organiseren” – Simon Samyn

De Bruyningstraat is voor de helft een fietsstraat. “Maar dat zien we liefst volledig, net als een breder zebrapad en een duidelijker aangegeven voorrang van rechts. Daarvoor moeten we nog eens samenkomen met de stad, maar met een straatfeest kunnen we alvast sensibiliseren en de aandacht vestigen op de schoolomgeving.”

Ook Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en jongeren, was aanwezig en onderstreept het belang van verkeersveiligheid. “Suggesties om te verbeteren, zullen we absoluut nakijken. Al is dat niet altijd evident. Dergelijke acties zorgen alleszins voor een draagvlak. Het is een krachtig en uniek signaal om drie scholen te zien samenwerken.”

The post Athena campus Ter Bruyninge, De Levensboom en De Ark ijveren voor veilige schoolomgeving met straatfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »