Ostendaise bestaat 10 jaar en breidt uit

Er zullen op 22 en 23 juni aan Ostendaise 24 restaurants deelnemen. De focus ligt nog meer op Noordzeevis. “Bij mooi worden 30.000 gerechten verkocht”, luidt het. Enkele chefs halen het onderste uit de kan.

Burgemeester Bart Tommelein: “Dit is veel meer dan een foodfestival. Het is een hommage aan de vissers. Ik ben blij dat die erkenning er ook breder is. Zo mogen de mensen van Vistrap sinds kort ook leveren aan horeca-zaken.” Er zijn 24 restaurants die deelnemen, aangevuld met 3 zaken die desserts/koffie serveren van op een desserteneiland. Men mag klassiekers (kabeljauw, garnaalkroket, mosselen of oesters uit de Spuikom) verwachten, maar ook verrassende gerechten met rode poon, lottewangen, zeekat en zelfs een vegan gerecht (zeekraal).

Veel volk

“We zijn een duurzaam festival en waren vorig jaar het eerste festival dat zo doorgedreven inzette op ecologie. We werken zonder afval, de chefs serveren op herbruikbare borden en we vragen aan mensen om hun eigen bestek mee te brengen. Ook bij ons kan bestek gekocht worden”, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende.

Elk gerecht kost 8 euro. Men hoopt tot 30.000 gerechten te verkopen aan 6.000 bezoekers. “Toeristen, tweedeverblijvers en Oostendenaars komen eten en vaak leidt het nadien tot een bezoek aan een deelnemend restaurant.”

Nieuwe zaken

Er zijn 7 nieuwe zaken die deelnemen: Lizette&Lucien, Maison Anette, Galerie Beausite, Haut, brasserie David en Amy Mary. Pieter Ericx en Christ Buysse van Paroles Paroles doen ook voor het eerst mee. “Ostendaise is een gevestigde waarde. Het concept van kleine gerechtjes sluit nauw aan met onze sharinggerechtjes die we in het restaurant brengen. Het past ook in de lokale keten. Chef Terrence brengt een aguachille, een soort ceviche, van langoustines. We hebben ervaring met het koken op events, maar zien Ostendaise toch vooral als een promotie voor onze chef en de zaak.”

Ostendaise is er op het Zeeheldenplein op 22 juni van 11 tot 21 uur en op zondag 23 juni van 11 tot 19 uur.

The post Ostendaise bestaat 10 jaar en breidt uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »