Vrouw uit Koksijde levert ’s nachts speed met 8-jarig dochtertje achterop haar niet-verzekerde bromfiets: dertig maanden cel

Een 43-jarige vrouw uit Koksijde heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor speedhandel. A.B. deinsde er niet voor terug om haar 8-jarige dochtertje bij de praktijken te betrekken.

Op 28 mei 2022 hield de politie rond 2.30 uur een bromfiets staande Middelkerke. Er zat een kind met sandalen achterop en dat had de aandacht van de agenten getrokken. De bromfiets bleek noch ingeschreven noch verzekerd en bovendien stond bestuurster A.B. (43) geseind. De vrouw had naast een stroomstootwapen, een pepperspray en een vouwmes ook 56 gram speed op zak. Bovendien werd ze op haar gsm gebeld door een vermoedelijke afnemer, die ongeduldig werd.

A.B. gaf toe dat ze drugs dealde boven op haar leefloon. De nacht van de feiten had ze 75 gram speed gekocht, waarvan ze 19 gram had doorverkocht. In haar studio trof de politie nog meer drugs aan. Tussen 1 februari en 28 mei 2022 verkocht ze minstens 202 gram speed. A.B. werd gelost onder voorwaarden, maar die schond ze door de afspraken niet na te komen. Zo liet ze geen urinecontroles uitvoeren. De vrouw werd in het verleden al vaker veroordeeld voor drugsfeiten. Haar bromfiets en 1.450 euro winsten werden nu verbeurdverklaard. (AFr)

The post Vrouw uit Koksijde levert ’s nachts speed met 8-jarig dochtertje achterop haar niet-verzekerde bromfiets: dertig maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »