Duo verdeelt in opdracht drugs aan kust: “Had geld nodig voor elektrische step”

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen riskeren een celstraf omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes gingen afleveren aan de kust. Ze werden betrapt in Koksijde. Beiden deden het om geld te verdienen. “Ik had het geld nodig omdat ik een elektrische step van 900 euro wou kopen”, sprak de 63-jarige P.V.

Op 22 februari van dit jaar trof de politie Westkust een zwaar beschadigde wagen aan in Koksijde. Ze voerden een controle uit om te kijken wat er gaande was en troffen de 21-jarige T.D. Aan. “Hij was zeer nerveus en zei meteen tegen de politie dat hij absoluut niet terug naar de cel wou”, sprak de procureur. “Zeer verdacht natuurlijk en in de wagen werd dan ook heel wat drugs gevonden: 5 pillen XTC, 71 gram heroïne, wat cannabis en 6 gram cocaïne.

Onderzoek van zijn GSM toonde aan dat er heel wat afleveradressen te vinden waren en hij verkocht in opdracht van een grotere dealer, waarbij P.V. dan zijn chauffeur speelde. Ik vraag voor P.V. acht maanden cel en T.D 18 maanden cel, telkens met 8.000 euro boete.” Beide mannen verklaarden de drugs te verdelen om wat geld te verdienen. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische step te kunnen komen en heb zelf niks met drugs te maken”, sprak P.V. De 21-jarige T.D. van zijn kant bleek na een veroordeling wegens een zware vechtpartij heel wat schulden te hebben. “Hij moet een zware schadevergoeding en gerechtskosten betalen en dacht het zo te kunnen oplossen. Fout gedacht dus.” Vonnis op 25 juni. (JH)

The post Duo verdeelt in opdracht drugs aan kust: “Had geld nodig voor elektrische step” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »