“Ze maakte zelf avances”: Jonge vader (24) stuurt seksuele berichtjes naar 12-jarig meisje

Ze was amper 12 jaar, maar toch stuurde een twintiger uit Oostende het meisje flirterige, seksueel getinte berichten via sociale media. En die gingen best ver, bleek in de Brugse rechtbank. Tot haar opa per toeval de berichten ontdekte en klacht indiende. “Zij maakte zelf avances”, verklaarde de 24-jarige man tegenover de politie. Al zeggen zijn eigen berichten genoeg.

Met het schaamrood op de wangen verscheen S.D. (24) maandagochtend voor de rechtbank in Brugge. De feiten waarvoor hij zich moest verantwoorden, zijn dan ook weinig fraai. Het Openbaar Ministerie wil de twintiger, zelf vader, veroordeeld zien voor het aanzetten tot ontucht van een jong meisje. Zijn slachtoffer was nauwelijks 12 jaar oud.

Slipje

In de rechtbank bleek dat de man meer dan gewone interesse toonde in het meisje. Via sociale media, waaronder Snapchat, gingen de gesprekken al snel richting de flirterige sfeer. Wellicht het meest sprekende voorbeeld: “Ik wil je neuken”, gevolgd door een reeks hartjes. De twintiger vroeg haar ook of ze ‘je weet wel wat’ wou doen. Daarop kreeg hij een negatief antwoord. Dat de man duidelijk meer wou gedaan krijgen van het meisje blijkt ook uit het feit dat hij haar vroeg om foto’s van haar bh en slipje. Dat deed ze niet. Hij kreeg in de plaats een foto van haar gezicht toegestuurd.

Het was uiteindelijk de grootvader van het slachtoffer die op 1 augustus 2022 de berichten per toeval opmerkte. Toen de opa zijn kleindochter aansprak, toonde ze alle berichten. Er werd een klacht ingediend en de twintiger werd opgepakt.

Aanzetten tot ontucht

In zijn verhoor bij de politie stelde S.D. dat het meisje zelf avances maakte en dat hij niet wist dat het meisje amper 12 jaar was omdat ze zich ouder voordeed. D. gaf wel toe flirterige, seksueel getinte berichten te hebben gestuurd, maar verklaarde nooit de intentie te hebben gehad voor meer. Het Openbaar Ministerie vorderde twee jaar gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan probatievoorwaarden, voor het aanzetten tot ontucht.

Tijdens haar verhoor verklaarde het slachtoffer dat ze bevriend was met de schoonbroer van de beklaagde. Ze waren al twee keer bij de Oostendenaar op bezoek geweest. Tijdens die ontmoetingen zou de twintiger meermaals geprobeerd hebben om haar aan te raken, maar voor aantasting van de seksuele integriteit werd hij niet vervolgd. Ze had van hem ook een vape cadeau gekregen.

Kwetsbaarheid

“Er is nooit fysiek contact geweest. Daar is mijn cliënt héél duidelijk in”, pleitte zijn advocaat Geert Lambert. De verdediging wees de rechters op de psychische kwetsbaarheid van de beklaagde. In die omstandigheden werd aangedrongen op opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.

De rechtbank doet uitspraak op 24 juni. (MM)

The post “Ze maakte zelf avances”: Jonge vader (24) stuurt seksuele berichtjes naar 12-jarig meisje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »