49 Kortrijkzanen nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook 49 kandidaten uit Kortrijk. Ontdek hier wie dat zijn.

Wouter Allijns (Open VLD)

Wouter Allijns staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de achttiende plaats. De 43-jarige Kortrijkzaan is schepen van Stad Kortrijk.

Joost bonte (Vooruit)

Joost Bonte staat voor Vooruit op de Europese lijst als lijstduwer. De 64-jarige Kortrijkzaan is zelfstandige.

Tijs Callebert (Vlaams belang)

Tijs Callebert © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Tijs Callebert staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als dertiende opvolger. De 51-jarige man werkt als bediende.

Mia Cattebeke (CD&V)

Mia Cattebeke. © CD&V

Mia Cattebeke staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als vijftiende opvolgster. De 67-jarige Kortrijkzaan is gepensioneerd.

Bo D’Alwein (Open VLD)

© LUX visual storytellers

Bo D’Alwein staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement als zevende opvolger. De 23-jarige Kortrijkzaan is parlementair medewerker.

Anaïs de Bethune (CD&V)

Anaïs de Bethune. © CD&V

Anaïs de Bethune staat op de Europese lijst van CD&V als vierde opvolgster. De 34-jarige vrouw werkt als projectmanager bij VIVES.

Caroline De Bock (PVDA)

Caroline De Bock. © PVDA

Caroline De Bock staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als dertiende opvolgster. De 31-jarige Kortrijkzaan is medewerker bij ManiFesta.

Marniek De Bruyne (Vlaams Belang)

Marniek De Bruyne. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Marniek De Bruyne staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de dertiende plaats. De 64-jarige Kortrijkzaan is gepensioneerd.

Felix De Clerck (CD&V)

Felix De Clerck © CD&V

Felix De Clerck staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vierde plaats. De 40-jarige Kortrijkzaan is campagneleider van CD&V nationaal.

Philippe De Coene (Vooruit)

Philippe De Coene duwt de Europese lijst van Vooruit. De 63-jarige Kortrijkzaan is uitvoerend directeur bij Phronesis.social.

Maarten De Meester (PVDA)

Maarten De Meester. © PVDA

Maarten de Meester staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de veertiende plaats. De 38-jarige Kortrijkzaan werkt in de zorg.

Robbin Decock (Voor U)

Robbin Decock staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de vijftiende plaats. Hij is 24 jaar.

Phebe Demeulemeester (Voor U)

Phebe Demeulemeester staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 28-jarige vrouw werkt als huishoudhulp.

Arno Demeyere (PVDA)

Arno Demeyere. © PVDA

Arno Demeyere staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als vierde opvolger. De 32-jarige Kortrijkzaan is teamleader in een voedingsbedrijf.

Keely Detavernier (N-VA)

Kelly Detavernier. © N-VA

Kelly Detavernier staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 45-jarige Kortrijkzaan is schepen van Kortrijk.

Marleen Dierickx (Groen)

Marleen Dierickx staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als derde opvolgster. De 27-jarige vrouw is coördinator voor gelijk onderwijskansenbeleid in een secundaire onderwijscampus in Kortrijk.

Natalie Eggermont (PVDA)

Natalie Eggermont. © Stefaan Van Parys PVDA

Natalie Eggermont staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als lijsttrekker. De 23-jarige Kortrijkzaan is verpleegkundige.

Sandra Ingouf (PVDA)

Sandra Ingouf staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zesde opvolgster. De 61-jarige Kortrijkzaan is maatschappelijk werker.

Jaouad Karim (Groen)

Jaouad Karim. © Opbouwwerker Groen Groen

Jaouad Karim staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement. De 41-jarige Kortrijkzaan is assistent werkleider bij de Kringloopwinkel.

Yoeri Lefevre (Voor U)

Yoeri Lefevre staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de elfde plaats. De 56-jarige Kortrijkzaan heeft een eigen welnesszaak.

Patrick Leny (PVDA)

Patrick Leny. © PVDA

Patrick Leny staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordiging op de twaalfde plaats. De 52-jarige man is huisman.

Nawal Maghroud (Vooruit)

Nawal Maghroud. © Vooruit

Nawal Maghroud staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 32-jarige Kortrijkzaan werkt als ambtenaar FOD Financiën.

Iradj Mirzeaa Cheshmeh (PVDA)

Iradj Mirzeaa Cheshmeh. © PVDA

Iradj Mirzeaa Cheshmeh staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als zesde opvolgster. De 61-jarige Kortrijkzaan is vertaler-tolk.

Analucia Moreno Concha (N-VA)

Analucia Moreno Concha staat op de Europese lijst van N-VA als vierde opvolgster. De 34-jarige Kortrijkzaan is marketing manager.

Mohamed Ouassou (PVDA)

Mohamed Ouassou. © PVDA

Mohamed Ouassou staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als negende opvolger. De 47-jarige Kortrijkzaan is arbeider bij CNH.

Vincent Patte (Voor U)

Vincent Patte staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de zeventiende plaats. De 48-jarige Kortrijkzaan is ondernemer.

Joeri Pauwels (Voor U)

Joeri Pauwels staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 28-jarige Kortrijkzaan is ondernemer.

Remko Quidousse (Vlaams Belang)

Remko Quidousse. © Vlaams Belang

Remko Quidousse staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als derde opvolger. De 25-jarige Kortrijkzaan is partijmedewerker.

Axel Ronse (N-VA)

Axel Ronse. © N-VA

Axel Ronse staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de derde plaats. De 42-jarige Kortrijkzaan is ondernemer en parlementslid.

Carmen Ryheul (Vlaams Belang)

Carmen Ryheul. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Carmen Ryheul staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de zesde plaats. De 53-jarige Kortrijkzaan is momenteel volksvertegenwoordiger in de Kamer.

Catherine Sabbe (Voor U)

Catherine Sabbe staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolger. De 70-jarige Kortrijkzaan is bestuurder in verschillende vennootschappen.

Giovanny Saelens (N-VA)

Giovanny Saelens. © N-VA

Giovanny Saelens staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement als eerste opvolger. De 32-jarige man is kabinetschef van N-VA Kortrijk.

Anke Seynhaeve (N-VA)

Anke Seynhaeve. © N-VA

Anke Seynhaeve staat op de West-Vlaamse lijst van N-Va voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de twaalfde plaats. De 30-jarige Kortrijkzaan is parlementair medewerker.

Pieter Soens (CD&V)

Pieter Soens. © CD&V

Pieter Soens staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zevende opvolger. De 46-jarige Kortrijkzaan is advocaat.

Lotte Tienpont (PVDA)

Lotte Tienpont. © PVDA

Lotte Tienpont staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de derde plaats. Ze is 26 jaar.

Vincent Van Quickenborne (Open VLD)

Vincent Van Quickenborne © YORBEN AUDENAERT Open Vld

Burgemeester Vincent Van Quickenborne staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. Hij is 51 jaar.

Matti Vandemaele (Groen)

Matti Vandemaele trekt de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 43-jarige man is adjunct-kabinetschef van petra De Sutter.

Sien Vandevelde (CD&V)

Sien Vandevelde. © CD&V

Sien Vandevelde staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams parlement als tweede opvolgster. De 29-jarige vrouw is nationaal voorzitter van jong CD&V.

Jouwe Vanhoutteghem (PVDA)

Jouwe Vanhoutteghem. © PVDA

Jouwe Vanhoutteghem staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als tweede opvolger. De 38-jarige Kortrijkzaan werkt als bediende.

Liesbeth Vercaemst (Vlaams Belang)

Liesbeth vercaemst. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Liesbeth Vercaemst staat op de Europse lijst van Vlaams Belang als zevende opvolgster. De 41-jarige Kortrijkzaan is invalide.

Pieter Vercruysse (PVDA)

Pieter Vercruysse. © PVDA

Pieter Vercruysse staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als derde opvolger. De 38-jarige Kortrijkzaan is volksvertegenwoordiger.

Carole Vergote (PVDA)

Carole Vergote. © PVDA

Carole Vergote staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de elfde plaats. De 50-jarige Kortrijkzaan werkt als bediende.

Wouter Vermeersch (Vlaams belang)

Wouter Vermeersch. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Wouter Vermeersch staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. De 39-jarige Kortrijkzaan is momentele ook volksvertegenwoordiger.

Maxim Veys (Vooruit)

Maxim Veys. © Vooruit

Maxim Veys staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de derde plaats. De 37-jarige Kortrijkzaan zetelt momentele in het parlement.

Thomas Vlaemynck (Partij Blanco)

Tjomas Vlaemynck staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zesde opvolger. De 25-jarige Kortrijkzaan studeert nog.

Heidi Walgraeve (PVDA)

Heidi Walgraeve. © PVDA

Heidi Walgraeve staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als vijfde opvolger. De 63-jarige Kortrijkzaan is programmeur.

David Wemel (Groen)

David Wemel staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de dertiende plaats. De 44-jarige Kortrijkzaan is onderwijspedagoog.

Axel Weydts (Vooruit)

Axel Weydts. © Vooruit

Axel Weydts staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 42-jarige Kortrijkzaan is schepen van Kortrijk.

The post 49 Kortrijkzanen nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »