Veertien Ieperlingen nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook veertien kandidaten uit Ieper. Ontdek hier wie dat zijn.

Kathleen bevernage (Groen)

Kathleen Bevernage. © Opbouwwerker Groen Groen

Kathleen bevernage staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de dertiende plaats. De 72-jarige vrouw is gepensioneerd.

Philip Bolle (Vooruit)

Philip Bolle. © Vooruit

Philip Bolle staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijfde plaats. De 64-jarige man is schepen van Ieper.

Jean-Pierre Bouckaert (Groen)

Jean-Pierre Bouckaert. © Opbouwwerker Groen Groen

Jean-Pierre Bouckaert staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als veertiende opvolger. De 65-jarige man is gepensioneerd.

Sarah Bouton (Open VLD)

Sarah Bouton. © YORBEN AUDENAERT Open VLD

Sarah Bouton staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de kamer van Volksvertegenwoordiging op de achtste plaats. De 40-jarige vrouw is assistente van minister Paul Van Tigchelt.

Peter Degand (PVDA)

Peter Degand. © PVDA

Peter Degand staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vierde plaats. De 49-jarige man werkt als partijmedewerker.

Katrien Desomer (CD&V)

Katrien Desomer. © CD&V

Katrien Desomer staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de derde plaats. De 45-jarige vrouw is zelfstandig milieudeskundige.

Valentijn Despeghel (Vooruit)

Valentijn Despeghel. © Vooruit

Valentijn Despeghel staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de vijfde plaats. De 44-jarige man is schepen van Ieper.

Koen Durnez (Voor U)

Koen Durnez staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de zevende plaats. De 57-jarige Ieperling verhuurt fietsen.

Steve Alleboudt (PVDA)

Steve Elleboudt. © PVDA

Steve Elleboudt staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de twaalfde plaats. De 43-jarige Ieperling is ploegchef in de bouw.

Riane Malfait (Groen)

Riane Malfait. © Opbouwwerker Groen Groen

Riane Malfait staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijde opvolgster. De 66-jarige Ieperling is psychotherapeut.

Eva Ryde (N-VA)

Eva Ryde. © N-VA

Eva Ryde staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 39-jarige Ieperling is schepen van Ieper.

Lies Sampers (CD&V)

Lies Sampers. © CD&V

Lies Sampers staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 41-jarige Ieperling is boerin en verpleegkundige.

Emmily Talpe (Open VLD)

Emmily Talpe. © LUX visual storytellers Open VLD

Emmily Talpe staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 49-jarige vrouw is burgemeester van Ieper, Vlaams parlementslid en advocaat.

Geert Vanlangendonck (PVDA)

Geert Vanlangendonck. © PVDA

Geert Vanlangendonck staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als achtste opvolger. De 66-jarige Ieperling is gepensioneerd.

The post Veertien Ieperlingen nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »