Vijftien Izegemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook vijftien kandidaten uit Izegem. Ontdek hier wie dat zijn.

Eva Bossuyt (Vooruit)

Eva Bossuyt. © Vooruit

Eva Bossuyt staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement als elfde opvolger. De 35-jarige izegemnaar werkt als hulpverlener.

Geert Bourgeois (N-VA)

Huidig Europees Parlementslid Geert Bourgeois komt dit jaar op opnieuw op voor het Europees Parlement. De 72-jarige Izegemnaar zal dat doen als lijstduwer.

Filip Buyse (Vlaams Belang)

Filip Buyse staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de zestiende plaats. De 55-jarige Izegemnaar werkt als boekhouder.

Nigel Casier (Open VLD)

Nigel Casier. © YORBEN AUDENAERT Open VLD

Nigel Casier staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement als vierde opvolger. De 31-jarige Izegemnaar is zelfstandig verzekeringsagent.

Deborah Casier-Buyse (Vlaams belang)

Deborah Casier-Buyse. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Deborah Casier-Buyse staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordiging als tweede opvolger. De 33-jarige vrouw werkt voor de partij.

Balder Clarys (Groen)

Balder Clarys. © Opbouwwerker Groen Groen

Balder Clarys staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolger. De 37-jarige Izegemnaar werkt als teamcoördinator bij het OCMW.

Dries Dehaudt (CD&V)

Dries Dehaudt. © CD&V

Dries Dehaudt staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als derde opvolger. De 35-jarige man is afdelingscoach bij CD&V West-Vlaanderen.

Virginie Derumeaux (N-VA)

Virginie Derumeaux. © N-VA

Virginie Derumeaux staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 47-jarige vrouw is apotheker.

Mathias Leenknecht (Open VLD)

Mathias Leenknecht. © YORBEN AUDENAERT Open Vld

Mathias Leenknecht staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zevende plaats. De 26-jarige Izegemnaar werkt als consultant.

Bert Maertens (N-VA)

Bert Maertens © N-VA

Bert Maertens, burgemeester en parlementslid, staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de derde plaats. Hij is 42 jaar.

Ann Van Essche (CD&V)

Ann Van Essche. © CD&V

Ann Van Essche staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de negende plaats. De 59-jarige Izegemnaar is schepen en regiocoördinator bij Markant.

Heidi Vanderhelst (Groen)

Heidi Vanderhelst staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zevende plaats. De 57-jarige Izegemnaar is medewerker bij de bibliotheek.

Hannes Vanderstraten (Groen)

Hannes Vanderstraeten staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als tweede opvolger. De 36-jarige man is stabiliteitsingenieur.

Julie Vandewatere (Vooruit)

Julie Vandewatere staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de kamer van Volksvertegenwoordigers op de elfde plaats. De 30-jarige heeft een eigen kinderdagverblijf.

Sam Weyts (Vlaams Belang)

Sam Weyts. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Sam Weyts staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als eerste opvolger. De 40-jarige Izegemnaar is partijmedewerker.

The post Vijftien Izegemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »