Keizerlijk paar Japan eind juni voor eerste staatsbezoek naar koning Charles

De Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako brengen van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 juni een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Ze komen op 22 juni al aan, waarna de keizer een aantal eigen afspraken heeft voordat het staatsbezoek begint. Dit is het eerste staatsbezoek voor Naruhito en Masako sinds ze in 2019 keizer en keizerin werden. 

Meer krantenkoppen in België

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »