Twaalf Blankenbergenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook twaalf kandidaten uit Blankenberge. Ontdek hier wie dat zijn.

Sandy Buysschaert (CD&V)

Sandy Buysschaert. © CD&V

Sandy Buysschaert staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 50-jarige Blankenbergenaar werkt als vervoersregiodeskundige bij De Lijn.

Nadia Cloetens (N-VA)

Nadia Cloetens. © N-VA

Nadia Cloetens staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vierde opvolgster. De 40-jarige Blankenbergenaar werkt als bediende.

Anneke Crevits (Vooruit)

Anneke Crevits. © Vooruit

Anneke Crevits staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de dertiende plaats. De 39-jarige Blankenbergenaar werkt als vormingswerker bij ABVV.

Patrick De Meulenaere (Vooruit)

Patrick De Meulenaere. © Vooruit

Patrick De Meulenaere staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement als zestiende opvolger. De 64-jarige Blankenbergenaar is schepen van burgerlijke stand, bevolking, begraafplaatsen en financiën.

Candy Derycke (Partij Blanco)

Candy Derycke staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolgster. De 34-jarige Blankenbergenaar werkt in de horeca.

Daphné Dumery (N-VA)

Daphné Dumery staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Europees Parlement op de vierde plaats. De 50-jarige Blankenbergenaar is advocaat.

Kathy Kamoen (Open VLD)

Kathy Kamoen. © LUX visual storytellers Open VLD

Kathy Kamoen staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de twaalfde plaats. De 54-jarige Blankenbergenaar is schepen van jeugd, onderwijs en cultuur en erfgoed. Daarnaast is ze verkoopsmedewerker bij The Fabric.

Jeroen Maertens (PVDA)

Jeroen Maertens. © PVDA

Jeroen Maertens staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de achttiende plaats. De 46-jarige Blankenbergenaar werkt als havenarbeider.

Yasmin Mahhou (PVDA)

Yasmin Mahhou. © PVDA

Yasmin Mahhou staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de dertiende plaats. De 18-jarige studente studeert Politieke en Sociale Wetenschappen.

Björn Prasse (Open VLD)

Bjorn Prasse © LUX visual storytellers Open VLD

Björn Prasse staat op de West-Vlaamse lijst van Open Vld voor het Vlaams Parlement als lijstduwer. De 43-jarige man is burgemeester van Blankenberge en werkt als coördinator voor Corsendonck Hotels.

Brigitte Teppa-Deschacht (Vlaams Belang)

Brigitte Teppa-Deschacht. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Brigitte Teppa-Deschacht staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als achtste opvolgster. De 57-jarige Blankenbergenaar werkt als kokkin.

Katrien Vergote (Partij Blanco)

Katrien Vergote staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 53-jarige Blankenbergenaar heeft een eigen zaak.

The post Twaalf Blankenbergenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »