Nu ook sporen van mazelen gevonden in Leuvens rioolwater

Onderzoekers van het Rega Instituut (KU Leuven) vonden restanten van het mazelenvirus in het Leuvense rioolwater. In België werden dit jaar al 153 gevallen van de ziekte vastgesteld, waarvan 51 in Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Voor de ene heroïsch, voor de andere verwerpelijk: abortuskwestie leidt tot zaligverklaring van Boudewijn door paus

Even opvallend als verrassend: de paus meldde tijdens zijn eucharistieviering in ons land dat hij het proces opstart om koning Boudewijn zalig te laten verklaren. Franciscus sprak ook aan zijn graf over “de moed” van de koning om “geen dodelijke wet” te ondertekenen. Boudewijn weigerde immers de abortuswet te bekrachtigen door zijn geloof. Maar dat extreme geloof deed zijn positie

Lees meer »

Belgen uit Libanon gearriveerd in Militair Hospitaal in Brussel

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Hoe het vrouwenwielrennen boomt dankzij Kopecky: “Lotte is een ‘Flandrienne’, weerbaar en nuchter. Daar houden Vlamingen wel van”

Het vrouwenwielrennen boomt als nooit tevoren. Op tien jaar tijd zijn de kijkcijfers met 50 procent gestegen – wedden dat we dit weekend ook weer massaal de tv aanzetten voor het WK gravel? Veel heeft natuurlijk te maken met Lotte Kopecky (28), de juiste vrouw op het juiste moment. “De vrouwenkoers stond te springen om populair te worden, het was

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »

Buitenlandse Zaken helpt 100-tal Belgen Libanon te ontvluchten, maar voorlopig nog geen evacuatievluchten door Defensie

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

“Die agente heeft heel fout gehandeld en zou best meteen stoppen met haar job”: zus van psychotische man die werd doodgeschoten door politie spreekt voor het eerst

“Mijn liefste broer, die altijd voor iedereen klaarstond, is niet meer. De politie heeft hem gedood toen hij tijdens een psychoseaanval gebeld had om hulp te krijgen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Voor het eerst sinds de feiten treedt de familie van Peter Goeman, bij monde van zijn zus, naar buiten.

Lees meer »