Vernieuwde sporthal opent de deuren: “Dit mogen we gerust een baanbrekende realisatie noemen”

Koekelare De vernieuwde sporthal werd feestelijk ingehuldigd. Dat werd op heel wat enthousiasme onthaald. “Het is een prachtige realisatie en ik ben quasi zeker dat we hier in Koekelare een voorloper zijn”, klinkt het. Een halve eeuw nadat de eerste gemeentelijke sporthal in gebruik werd genomen, mag de gemeente opnieuw trots zijn op deze nieuwe stap.

De eerste gemeentelijke sporthal dateert van 1976 en was destijds een controversieel project voor een gemeente met slechts 7.500 inwoners. Het project stuitte toen op veel weerstand, maar dankzij de inzet van mensen zoals de toenmalige schepen van sport, Roger Meersseman, kon het uiteindelijk gerealiseerd worden. Burgemeester Lansens sprak zijn voldoening uit dat Meersseman, als één van de drijvende krachten achter het oorspronkelijke project, aanwezig was bij de opening van de vernieuwde sporthal. Hij prees de visie en het doorzettingsvermogen van de pioniers die het sportcentrum destijds tot stand brachten. Het gemeentelijke sportcentrum heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De aanvankelijke ruime grond is volledig benut met tal van sportvoorzieningen die in de loop der jaren zijn toegevoegd. In 2012 werd een tweede sporthal geopend om aan de groeiende vraag naar sportfaciliteiten te voldoen. Nu, twaalf jaar later, is de oudste sporthal grondig gerenoveerd om te voldoen aan de moderne eisen en verwachtingen van sporters en bezoekers. De renovatie van de sporthal werd bemoeilijkt door de coronapandemie en de wereldwijde economische crisis. Deze uitdagingen leidden tot aanzienlijke vertragingen, schaarste aan materialen, stijgende prijzen en weinig interesse bij aanbestedingen. Uiteindelijk werd er 3,3 miljoen euro uitgetrokken voor het project, aanzienlijk meer dan oorspronkelijk gedacht.

Lokaal Klimaatproject 2021

Hoewel er geen subsidies beschikbaar waren voor de bouw of renovatie van sporthallen, werd het project wel erkend als ‘lokaal klimaatproject 2021’ door de provincie West-Vlaanderen, wat een subsidie van 100.000 euro opleverde voor energie-efficiënte maatregelen. Daarnaast werd er 50.000 euro ontvangen uit het Klimaatfonds van EFIN, een vennootschap actief in hernieuwbare energie, voor het bevorderen van duurzame initiatieven. Voor de vernieuwing van het hoofddak werd nog eens 175.000 euro uitgetrokken.

De burgemeester benadrukte dat Koekelare nu beschikt over een uitstekend uitgerust sportcentrum met twee sporthallen en diverse buitensportfaciliteiten, gelegen in een prachtig groen kader. Hij sprak zijn waardering uit voor iedereen die aan het project heeft bijgedragen, in het bijzonder Evelien Denecker van de sportdienst en schepen van sport Jan Lievens.

De burgemeester sloot af met de woorden: “Met deze totaal vernieuwde sporthal hebben we een forse stap voorwaarts gezet voor de komende decennia.”

Pablo van VC Dakwerken Maekelberg deelde zijn enthousiasme over de vernieuwde sporthal: “Gedurende de werken had het lokaal bestuur containers voorzien, volledig ingericht en met warm water, om ons om te kleden en te douchen. Nu maken we elke zondagmorgen gebruik van de vernieuwde sporthal. Het is een prachtige realisatie en ik ben quasi zeker dat we hier in Koekelare een voorloper zijn. De verwarmingstechnieken zijn voorzien van de nieuwste innovaties terwijl de kleedkamer een prestigieuze indeling en luxueuze afwerking hebben.”

Prachtig initiatief

Guido Wauters, voorzitter van de sportraad, vult aan: “De renovatie van het sanitair en de kleedkamers is een prachtig initiatief. Ik hoop dat er in de volgende legislatuur budget wordt vrijgemaakt voor de vernieuwing van de cafetaria. Het zou een aanzienlijke verbetering zijn als er boven de cafetaria een indoortribune wordt gebouwd, zodat supporters niet langer met hun schoenen door de zaal hoeven te lopen en deze onnodig bevuilen.”

The post Vernieuwde sporthal opent de deuren: “Dit mogen we gerust een baanbrekende realisatie noemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »