Eindelijk officieel: Kylian Mbappé ruilt PSG in voor Real Madrid

Wat al weken, maanden, misschien jaren in de lucht hing, is eindelijk officieel. Kylian Mbappé (25) is een Galactico. Real Madrid kondigde de komst van de Franse superster aan, een paar dagen nadat het de Champions League won. 

Meer krantenkoppen in België

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Actrice Rebel Wilson getrouwd op Sardinië

Actrice Rebel Wilson (44) is officieel getrouwd met haar verloofde, designer Ramona Agruma (40). De trouwerij vond zaterdag plaats op Sardinië, meldt entertainmentwebsite ‘Us Weekly’. Het zou gaan om een bescheiden ceremonie met alleen vrienden en familie.

Lees meer »

“Vergeleken hierbij was Madonna een oud vrouwtje”: Janet Jackson (58) bewijst dat leeftijd maar een nummer is in Sportpaleis

Het succesvolste nog levende lid van de Jackson-clan speelde ten dans voor een enthousiast, zij het niet helemaal gevuld Sportpaleis. Janet Jackson (58) verwees heel even naar wijlen broer Michael, maar zette vooral haar eigen indrukwekkende carrière in de schijnwerpers. Onze man was onder de indruk van haar moeiteloze en klassevolle optreden, al komt de hitmachine van weleer nooit meer

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens De Moor “niet normaal of houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Van hoofdleidster in de Chiro naar Vlaams viceminister-president: wie is Melissa Depraetere?

Melissa Depraetere wordt dus viceminister-president en minister van Wonen, Energie en Klimaat, Toerisme en Jeugd in de Vlaamse regering. De jonge West-Vlaamse politica is de voorbije jaren, vaak zij aan zij met Conner Rousseau, als een komeet naar het Wetstraatfirmament geschoten. Ze moest meermaals onverwacht invallen, eerst als Kamerfractieleider, ter vervanging van Meryame Kitir, en nadien als voorzitter van de

Lees meer »

Moet Sinutab tegen verstopte neus verboden worden? Testaankoop vindt van wel: “Zeldzame, maar te ernstige bijwerkingen”

Net nu de verkoudheidsvirussen welig tieren, vraagt Testaankoop een verbod op Sinutab – de populaire tabletten tegen een verstopte neus. Ook professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik: “Sinutab werkt uitstekend tegen een verkoudheid, maar het risico op een beroerte of hartaanval wordt onderschat.” Normaal wordt een voorschrift voor Sinutab vanaf 1 november verplicht.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »