Assisen moord Caroline Kint – Volksjury uitgeloot op proces over doodslag in Kortrijk

Zeven vrouwen en vijf mannen zijn maandagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Athena Man (32) en Lorine De Witte (53). De beschuldigden moeten zich verantwoorden voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk door Man met geweld van het leven beroofd.

Caroline Kint woonde in hetzelfde appartementsgebouw als de broer van Athena Man. Het slachtoffer zou al vaker haar beklag gedaan hebben over de overlast die haar overbuurman veroorzaakte in het pand langs de Minister Tacklaan in Kortrijk. De avond van 15 oktober 2021 zocht Athena Man het slachtoffer op. Kint kreeg rake klappen en schoppen op het hoofd, waardoor ze het bewustzijn verloor. De beschuldigde sleepte het lichaam vervolgens het appartement binnen. Dankzij een buurman waren de hulpdiensten snel ter plaatse, maar Caroline Kint overleed op 21 oktober in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Sindsdien zit Athena Man in voorhechtenis op verdenking van doodslag. Haar broer en twee medebeklaagden moeten zich op dinsdagnamiddag 4 juni voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor schuldig verzuim. Een buurvrouw van het slachtoffer moet wel voor het hof van assisen verschijnen. Lorine De Witte werd half december 2021 opgepakt en zat bijna vijf maanden in voorhechtenis. De beschuldigde zou Man vlak voor de feiten opgestookt hebben. Bovendien zou ze het slachtoffer aangewezen hebben en was ze getuige van de feiten. Athena Man gooide haar de portefeuille van Kint toe, al gooide De Witte die portefeuille onmiddellijk terug. In die omstandigheden staat enkel Athena Man terecht voor diefstal van de handtas van het slachtoffer.

Broer

Tijdens de preliminaire zitting werd beslist om in totaal 67 mensen als getuige op te roepen. De getuigenverhoren zullen daardoor tot en met donderdag 13 juni duren. De meest opvallende naam op de getuigenlijst is wellicht de broer van Lorine De Witte. De man heeft een erg zwaar strafblad en stond zelfs bekend als een van de gevaarlijkste gedetineerden van het land. Ondertussen werd hij geïnterneerd.

Op het assisenproces zal Athena Man verdedigd worden door meester Nina Van Eeckhaut en meester Raan Colman. Meester Filip De Reuse en meester Floor Ameye nemen de verdediging van Lorine De Witte op zich. Voor de nabestaanden van Caroline Kint treden meester Randall Huysentruyt, meester Kelly Decaluwé, meester Stijn Dewolf, meester Nancy Vanhee, meester Frank Cambien en meester Nicolaas Vinckier op. Een zoon van het slachtoffer stelde zich eveneens burgerlijke partij, maar heeft geen advocaat geraadpleegd. De man zou in theorie dus zelf vragen kunnen stellen aan de getuigen. De Veurnse afdelingsprocureur Patty T’Jonck neemt voor het eerst de rol van openbaar aanklager op zich.

Het proces gaat op vrijdag 7 juni echt van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging door de procureur-generaal. Daarna zullen de beschuldigden verhoord worden door voorzitter Bart Meganck. De uitspraak wordt ten vroegste op vrijdag 14 juni verwacht. Athena Man en Lorine De Witte riskeren 30 jaar opsluiting.

Lees ook…

Vrouw (65) die neergestoken werd in Kortrijk na burenruzie overleden aan verwondingen – KW.be

Twee verdachten op weg naar assisen voor doodslag op Caroline Kint (65) uit Kortrijk – KW.be

The post Assisen moord Caroline Kint – Volksjury uitgeloot op proces over doodslag in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »