Lezersoproep. Op welke politieke vraag wilt u voor zondag nog een antwoord?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

Amerikaanse kerncentrale heropent voor AI-vraag Microsoft

De Amerikaanse kerncentrale Three Mile Island, waar in 1979 het ernstigste nucleaire incident uit de Amerikaanse geschiedenis plaatsvond, gaat heropenen. Eigenaar Constellation Energy zal daarvoor 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) investeren en de opgewekte stroom zal volledig naar het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft gaan.

Lees meer »

Topsporthal Gent wordt skateboardparcours voor internationale wedstrijd: “Ruim 100 deelnemers, van beginners tot Olympiërs”

In Gent vindt de World Cup Skateboarding plaats, in de discipline ‘street’. In de Topsporthal is een parcours gebouwd waar internationale skaters (van 10 tot 35 jaar) het tegen elkaar opnemen. Zij tonen hun beste kunstjes op trappen, leuningen, betonnen constructies en andere obstakels. "Iedereen kan meedoen en zich meten met de sterren", klinkt het.

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

70 doelen getroffen in 20 minuten tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

Het Israëlische leger is een nieuwe aanvalsgolf gestart tegen Hezbollah-doelwitten. In ongeveer 20 minuten tijd werden zeker 70 doelen getroffen. Daarbij werden 30 raketwerpers, een wapenopslagplaats en andere “terroristische infrastructuur” geviseerd. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak

Lees meer »