Zeven Jabbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Jabbeke. Ontdek hier wie dat zijn.

Piet Berton (N-VA)

Piet Berton (46) uit Stalhille, een deelgemeente in het hartje van Jabbeke stelt zich deze verkiezingen kandidaat voor N-VA. Hij preikt op de 11de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. Hij is zaakvoerder van het consulting bedrijf Bellestorm BV, daarmee ondersteunt hij al 15 jaar lang meer dan 40 bedrijven operationeel of projectmatig. Sinds 2018 is hij gemeenteraadslid voor de N-VA in Jabbeke en is hij ook ondervoorzitter van de lokale afdeling.

Frank Casteleyn (CD&V)

Frank Casteleyn (CD&V), ook wel beter gekend als de burgemeester van Jabbeke is een gekend gezicht voor vele West-Vlamingen. Jarenlang baatte hij samen met zijn broer Freddy een zaak uit, stock Van Houcke, specifiek voor gereedschappen en machines. Eerst was Casteleyn schepen voor CD&V in Jabbeke, maar halfweg het termijn besliste vorig burgemeester Daniël Vanhessche om het roer door te geven aan zijn partijgenoot. Casteleyn staat deze verkiezingen voor CD&V op de zesde plaats van de lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lieve Dereu (Vlaams Belang)

Lieve Dereu komt op 9 juni 2024 op voor de partij Vlaams Belang. Zij staat op de twaalfde plaats voor de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Lieve (54) heeft al 16 jaar een eigen ruitersportzaak ‘Picobello Derue Lieve’ in Jabbeke.

Faiza Karim Rajput (Vooruit)

Faiza Karim Rajput zet zich deze verkiezingen in voor de partij Vooruit. Ze staat op de 18de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. De veertigjarige naast haar politieke inzet aan de slag als maatschappelijk werker.

Reinhart Madoc (Vlaams Belang)

Reinhart Madoc is 59 jaar en staat aanstaande zondag op de 9de plaats voor het Vlaams parlement voor zijn partij Vlaams Belang. In het dagelijkse leven is Reinhart treinbouwer. Daarnaast is hij ook actief in de lokale politiek. Zo is hij onder andere lokale fractieleider van Vlaams Belang en zetelt hij in de gemeenteraad van Jabbeke.

Ann Sinnaeve (Vlaams Belang)

© Céline De Caluwe

Ann Sinnaeve (59) is toolshoptechnieker én de enige kandidaat uit Jabbeke, die een plaatsje heeft op de lijst voor het Europese parlement. Zij komt daar op voor het Vlaams Belang op de zesde plaats. Bij de vorige parlementsverkiezingen op 26 mei 2019 kwam zij ook al op voor het Vlaams Belang, dan nog voor het Vlaams parlement. Sinnaeve is al enkele jaren actief bij Vlaams Belang Jabbeke en is daar nu aangesteld als penningmeester.

Jonas Van Poelvoorde (CD&V)

Jonas Van Poelvoorde (33) is een geboren en getogen Bruggeling. Zes jaar geleden trok Van Poelvoorde naar Jabbeke. Hij is manager bij landschapsaannemer Krinkels voor regio West-Vlaanderen en komt deze verkiezingen op voor CD&V. Hij neemt de tiende plaats in van opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement.

The post Zeven Jabbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »