Omgeving van Noordstraat in Roeselare opgeschrikt door gas- en waterlek: Watergroep, Fluvius en brandweer ter plaatse

Door een ondergronds gas-en waterlek in Roeselare werd de Noordstraat, tussen de Désiré Mergaertstraat en de Sint-Amandsstraat, maandagochtend omstreeks 10 uur afgesloten voor alle verkeer.

De brandweer werd maandagochtend omstreeks 10 uur opgeroepen naar de omgeving van het Noordhof. Op de Noordstraat, een belangrijke invalsweg naar het centrum van Roeselare, stond plots een hoeveelheid water. Onder het wegdek was er een waterlek ontstaan. Door een grondverschuiving werd ook een gasleiding geraakt en ontstond er ook daar een lek. De brandweer en politie sloten onmiddellijk de Noordstraat, tussen de Désiré Mergaertstraat en de Sint-Amandsstraat, af. De perimeter werd ook uitgebreid naar een gedeelte van de Kokelaarstraat. “De nutsmaatschappijen en hulpdiensten werden onmiddellijk op de hoogte gebracht en doen het nodige”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V) die snel op de hoogte werd gebracht van hetgeen er gaande is.

Water eerst koken

Woningen in de omgeving van de plaats waar het waterlek ontstond beschikten een tijdlang niet over water. “De bewoners van de Noordstraat kunnen water verkrijgen via de waterstandpijp op de hoek van de Kokelaarstraat en de Noordstraat. Het water kan niet direct gedronken worden, maar dient eerst gekookt te worden”, aldus de burgemeester. De Watergroep, Fluvius en de brandweer zijn momenteel nog volop bezig met het oplossen van het probleem. Een kraan werd inmiddels ingeschakeld om het wegdek open te breken en zo het gas- en waterlek te herstellen.

Ondertussen vragen brandweer en politie het verkeer dat niet ter plaatse moet zijn om via een andere weg hun bestemming te bereiken. Bewoners die binnen de perimeter wonen, worden door mensen van de brandweer begeleid naar hun woning.

The post Omgeving van Noordstraat in Roeselare opgeschrikt door gas- en waterlek: Watergroep, Fluvius en brandweer ter plaatse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »