“Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken”: Bruggeling krijgt vijf jaar cel voor ‘beestachtige’ mishandeling ex

Een Brugse twintiger heeft vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor gruwelijke mishandeling en gevangenhouding van zijn ex. Saman M. riskeerde negen jaar cel, maar volgens de rechtbank was er geen sprake van poging tot doodslag.

Saman M. (22) ontvluchtte in 2013 Syrië en leerde in 2020 het toen 21-jarige slachtoffer kennen in de horecazaak van zijn broer, waar hij toen werkte. De twee begonnen een relatie, maar al snel bleek de ziekelijke jaloezie bij M. Zo moest de vrouw haar sociale media afsluiten en mocht ze zonder toestemming het huis niet verlaten. Het kwam ook vaak tot fysiek geweld, dat een climax bereikte tijdens wat de advocaat van de vrouw omschreef als een ‘horrorweekend’.

“Mijn cliënte kreeg een leiband om en moest hondenbrokken eten” – advocaat Joris Van Maele

Op 18 juni vorig jaar – het koppel was toen voor de tweede keer uit elkaar – drong M. het appartement van het slachtoffer binnen. Hij sloeg de vrouw verrot, wurgde en vernederde haar omdat hij haar verdacht van een kus met een andere man. “Mijn cliënte kreeg een leiband om en moest hondenbrokken eten”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Hij duwde haar met het gezicht in het toilet terwijl hij doorspoelde en kerfde met een mes in haar tatoeages. Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. Het was ronduit beestachtig.”

Ex als hond behandeld

Daarna nam M. zijn ex onder dwang mee naar Disneyland in Parijs, waar hij haar in de hotelkamer wurgde, verkrachtte, mishandelde en met de dood bedreigde. Bij hun terugkeer zette M. het slachtoffer af aan het politiekantoor. Tijdens zijn verhoor gaf hij toe dat hij zijn ex ‘als een hond had behandeld’. Sindsdien zit hij in de cel. De procureur vroeg negen jaar cel, maar omdat hij zijn wurgpogingen spontaan staakte, werd M. vrijgesproken voor poging tot doodslag.

De rechtbank wees op de uiterst agressieve ingesteldheid van M. “Het geweld hield bijna 40 uur aan”, klonk het in het vonnis. “Pas op het ogenblik dat hij van zijn oudere broer vernam dat hij werd gezocht door de politie, kwam een einde aan het geweld.” De rechtbank hield wel rekening met de jonge leeftijd van de beklaagde.

M. bood op het proces zijn excuses aan. “Vrouwen zijn de koninginnen van de wereld”, stelde hij. Aan het slachtoffer moet hij 7.500 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken”: Bruggeling krijgt vijf jaar cel voor ‘beestachtige’ mishandeling ex is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »