Meejuichen met Rode Duivels op groot scherm op het Marktplein: “We verwachten een glansprestatie”

Ook dit jaar is Ingelmunster de plaats bij uitstek om nagelbijtend de spannende matchen van de Rode Duivels te volgen op groot scherm. Vanaf 17 juni juichen we voor ons Belgisch voetbalelftal tijdens het EK 2024. Het gemeentebestuur slaat opnieuw de handen in elkaar met de lokale cafés en verenigingen om de voetbalfeestjes in goede banen te leiden.

Momenteel staan er al drie speeldata vast: België-Slovakije (maandag 17 juni om 18 uur), België-Roemenië (zaterdag 22 juni om 21 uur) en Oekraïne-België (woensdag 26 juni om 18 uur). Voor de andere speeldata is het afwachten of onze nationale ploeg doorstoot naar de achtste finale. De voetbalfanaten kunnen de matchen gezellig samen volgen op het Marktplein. Voor en na de wedstrijden wordt er een feestje gebouwd met een dj, die voor de nodige ambiance zorgt. De toegang is gratis, inschrijven op voorhand is niet nodig.

Spijs en drank

Café Ingel, Den Bockor, Riva, Den BP, De Fagot, ‘t Excuus, De Ermitage en de cafetaria van het sportcentrum baten samen de bar uit op het Marktplein. Ze schenken alle dranken in herbruikbare bekers. Krijg je honger van het vele feesten? Geniet dan van een lekkere hap bij een eetstandje van een lokale vereniging. “Ingelmunster zorgt voor de omkadering en de beleving, nu nog wachten op een glansprestatie van de Rode Duivels. Maar daar hebben we alle vertrouwen in”, zegt schepen van evenementen Trui Lambrecht.

“Om het voor iedereen veilig te houden is tijdens de uitzendingen alle verkeer verboden in de Gravinnestraat. Er is ook een verbod op vuurwerk, honden, rugzakken, vlaggenstokken, eigen dranken en glas. Zo zorgen we er samen voor dat het feesten voor iedereen leuk blijft.”

The post Meejuichen met Rode Duivels op groot scherm op het Marktplein: “We verwachten een glansprestatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de goudmijn van de koers? “Dat het maar snel écht zomer wordt”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »