Rita en Ivan uit Wenduine klinken op gouden huwelijksgeluk: “Ivan vroeg mij ten dans op ‘Zeven anjers, zeven rozen’”

Ivan Ipskamps en Rita Declerck hebben op vrijdag 24 mei hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

Ivan Ipskamps werd geboren op 11 juni 1949 en is opgegroeid in Oostende, Rita is afkomstig van Klemskerke en zag daar het levenslicht op 14 september 1950. Ivan is het grootste deel van zijn loopbaan politieagent geweest in Wenduine. Hij begon in 1980 en was eerst wijkagent, later inspecteur.

Rita werkte voor een kantoor in Oostende dat zich bezighield met douaneformaliteiten en scheepsbevrachtingen. “Later bleef ik thuis om voor onze dochter Claudia te zorgen, als huisvrouw of homemanager, dat klinkt wat chiquer”, glimlacht Rita.

Ze leerde haar man destijds kennen in Oostende, op een fuif voor het goede doel. “Hij vroeg mij, zoals dat toen gebruikelijk was, ten dans op Zeven anjers, zeven rozen”, vervolgt Rita. Ivan en Rita kregen hun dochter Claudia in 1977. Samen met haar man Jan Verhelle zorgde zij voor drie kleinkinderen: Lotte (20), Addis (14) en Janneke (11).

Rita en Ivan gaan nog graag eens lekker uit eten, en ze houden ook van fietsen en wandelen. “We maken geregeld een uitstapje naar Brugge. Samen genieten”, besluit Rita. Het echtpaar woont in de Walvisstraat. (WK)

The post Rita en Ivan uit Wenduine klinken op gouden huwelijksgeluk: “Ivan vroeg mij ten dans op ‘Zeven anjers, zeven rozen’” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »